Bliver du nabo til et stort renseanlæg, ja, så må du bare bide i det sure æble og acceptere eventuelle værditab.

Der er ingen hjælp at hente, hvis man bliver nabo til et stort nyt renseanlæg, og boligen, der før lå med udsigt til åbne vidder og rådyr, som følge af det taber i værdi.

Eller endnu værre, som et ægtepar ved Assens frygter, at de lige så godt kan opgive deres ellers succesfulde bed & breakfast-forretning, hvis renseanlægget, der måske også får følge af et biogasanlæg, placeres lige over for deres firelængede bindingsværksidyl. Med kun en vej imellem.

Lovgivningen giver kun mulighed for at yde erstatning i forbindelse med vindmøller.

Placeringen øst for Melby, som ægteparret på Odensevej frygter, er dog kun en af tre, som politikerne i næste måned skal vælge imellem, når kommunens nye store renseanlæg, der erstatter de otte eksisterende spredt ud over hele kommunen skal placeres.

Det bliver formentlig ikke en let opgave. Ved alle tre mulige placeringer kommer folk i klemme. Henholdsvis 15, 15 og 30 husstande befinder sig nærmere end 500 meter fra de mulige byggegrunde.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.