Et portræt af Assens

Mogens Lykke Olsen og Ruth Åkerman er gået at sammen om at lave en udstilling i Tobaksgaarden i Assens med nogle af Ruth Åkermans mange indrammede portrætbilleder. Foto: Søren Plovgaard

Et portræt af Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobaksgaarden efterlyser portrætbilleder, der er taget i Åkerman Studio i Assens. De skal danne grundlag for en udstilling i december.

Assens: I 43 år drev fotograf Ruth Åkerman fotoforretning i Assens, og i årenes løb har Ruth Åkerman taget i tusindvis af portrætter i sit fotostudio. Nu kan nogen af portrætterne snart ses på en udstilling i Tobaksgaarden i Assens.

Det er Mogens Lykke Olsen, der har fået ideen til udstillingen i et tæt samarbejde med Ruth Åkerman. Mogens Lykke Olsen var selv i praktik hos Åkerman Studio i 1965.

- Her fik jeg øjnene op for det kreative i fotokunsten, og nu vil jeg gerne tilskrive Ruth Åkerman den gestus at etablere en udstilling med hendes portrætter. Det skal være en udstilling, der skaber gensynglæde hos de mange mennesker, der i tidens løb har været eller kender nogen, der har været portrætteret af fru Åkerman, fortæller Mogens Lykke Olsen.

Det er meningen, at byens borgere skal låne deres private indrammede portrætbilleder ud til udstillingen.

- Man kan aflevere billederne i administrationen i Tobaksgaarden mandag den 13., tirsdag den 14. og onsdag den 15. november. På bagsiden af billedet skal man huske sætte en mærkat på med tydelig navn og adresse på billedets ejer samt e-mailadresse og telefonnummer, siger Mogens Lykke Olsen.

Udstillingen vises i Tobaksgaarden i hele december.

Vundet fotokonkurrencer

87-årige Ruth Åkerman er udlært i Esbjerg hos den ungarskfødte fotograf Lothar Fialla. I 1958 etablerede hun og hendes mand egen forretning i Kindhestegade 10. Forretningen flyttede senere til Østergade 29 og til Plums Gård, inden den de sidste år før lukningen i 2001 havde adresse i Willemoesgade.

Ruth Åkerman har gennem årene deltaget i mange fotokonkurrencer, og hun har flere gange hentet både guld, sølv og bronze.

- Det krævede ofte stor tålmodighed at fotografere portrætter, men jeg elskede det. I dag er det blevet noget nemmere på grund af den tekniske udvikling, siger Ruth Åkerman.

Hun husker særligt et portræt, som hun vandt guld med. - Det var et dåbsfoto af tidligere brugsuddeler Jacobsens barnebarn. Det hele gik op i en højere enhed, forklarer Ruth Åkerman, der mistede sin mand Valdemar Lind i april i år.

Ruth Åkerman er stadig aktiv med kameraet på hobbybasis.

Et portræt af Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce