Et hus med uanede muligheder


Et hus med uanede muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IDEDAG: Alle inviteres til at komme med bud på nye fremtidsmuligheder i aktivcenter

GLAMSBJERG: - Det her hus rummer simpelthen ubegrænsede muligheder, og alle skal nu have lejlighed til at komme med deres bud og ønsker med hensyn til den fremtidige udnyttelse.

Det generøse tilbud går på de kommunale bygninger på Dærupvej 5 i Glamsbjerg. Og det fremsættes af Bente Styr Rasmussen og Inge Marker, der leder de to samlingssteder, som i øjeblikket findes på adressen. Det er Drivhuset, et værested for psykisk handicappede, og Aktivcentret, der er forbeholdt pensionister og efterlønnere fra hele kommunen. Desuden syv pensionistboliger, der ligger mellem de to steder. Oprindelig var der tale om 13 beskyttede boliger, men de seks blev nedlagt og omdannet til Drivhuset i 1992.

Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, at de syv boliger ikke skal genudlejes ved fraflytning, men i stedet bruges til at rumme nye aktiviteter.

- Og i den forbindelse inviterer vi nu til en idedag, hvor alle er velkomne til at give bud på udviklingen af samværs- og aktivitetsmuligheder på Dærupvej 5, siger Inge Marker og Bente Styr.

Det bliver torsdag den 20. januar klokken 10 til 15.

Der lægges ud med en orientering om, hvordan man i Esbjerg har skabt et brugerstyret aktivitetshus. Centerleder Tom Christensen samt en bruger fra Dagcenter-Esbjerg fortæller.

Efter frokost er der gruppearbejde om visioner, ønsker, tanker og idéer. Og klokken 14 præsenteres det færdige arbejde. Der sluttes med valg af to repræsentanter til en arbejdsgruppe, der skal kontakte embedsmænd og politikere for at få nogle af idéerne realiseret. Arbejdsgruppen består desuden af to medlemmer fra Aktivcentrets brugerråd, en bruger fra Drivhuset samt Bente Styr og Inge Marker.

- Kom på torsdag og vær med til at forme et attraktivt sted. Selv drømmer jeg om, at vi får skabt et miljø, som kan bruges af alle og meget gerne 24 timer i døgnet, siger Bente Styr.

Og hun understreger, at kriteriet for at benytte stedet ikke mere skal være, at man er pensionist.

Kultur og sundhed

- Vi forestiller os Dærupvej 5 som et rummeligt hus, der på en gang både er kulturhus, sundhedscenter, træningscenter og værested. Her skal alle kunne komme og holde sig i gang fysisk, psykisk og socialt.

De nuværende medarbejdere i Drivhuset og Aktivcentret peger i et idéoplæg bl.a. på etablering af en sundhedsklinik, hvor man både kan få målt blodtryk og blodsukker samt en snak om sygdom og ernæring. Der foreslås også indrettet et rum til fysisk træning både på egen hånd og under vejledning af fysio- og ergoterapeut.

Det kræver alt sammen, at en kreativ person, helst en arkitekt, udformer forslag til indretning af huset, understreges det.

I øjeblikket står allerede tre af de syv pensionistboliger tomme.

Drivhusets funktion for psykisk syge skal opretholdes, men brugerne får mulighed for at deltage i aktiviteterne i det nye og mere rummelige hus.

Vil man have kaffe og frokost under idémødet torsdag koster det 50 kroner og kræver tilmelding senest den 18. januar på 6472 2428.

Et hus med uanede muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce