Et frugtbart samarbejde

Målet om at aktivere 10 sygedagpengemodtagere inden nytår blev nået i samarbejde mellem jobkonsulent Birthe Johansen og erhvervsrådets formand Niels Pedersen. Næste mål er, at 10 på ledighedsydelse skal være placeret inden for et halvt år.
Foto: Kim Rune

Et frugtbart samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I MÅL: Målet om 10 langtidssyge i aktivering inden nytår blev nået. Nu er et nyt mål sat.

TOMMERUP: Kombinationen af jobkonsulent Birthe Johansens kendskab til de ledige og erhvervsrådets kendskab til virksomhederne har båret frugt. Flere langtidssygemeldte kommer i arbejde i Tommerup Kommune.

De sidste tre måneder af 2003 havde Birthe Johansen og erhvervsrådsformand Niels Pedersen sat sig det mål, at 10 personer på sygedagpenge skulle aktiveres inden nytår, og det mål blev nået.

I alt blev 35 aktiveret. 13 kom fra sygedagpenge til en mere aktiv hverdag. Tre af dem har fået fleksjob, 10 er i arbejdsprøvning for at få klarlagt deres muligheder. Af dem er yderligere to på vej i fleksjob. De øvrige kategorier, Birthe Johansen arbejder med, er kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrere.

Jævnlige møder

En tæt kontakt mellem jobkonsulent og erhvervsliv gennem ugentlige møder, der nu indskrænkes til hver 14. dag, er et af midlerne.

Og Birthe Johansen kan godt lide, at man sætter sig et mål i samarbejdet, så direkte adspurgt bliver det næste mål gruppen af personer på ledighedsydelse.

Det er personer, som har været i arbejdsprøvning uden at det resulterede i et job, men som er godkendt til fleksjob. Dem er der i øjeblikket 20 af i Tommerup Kommune.

- De 10 vil jeg gerne have placeret inden for et halvt år, siger Birthe Johansen.

Det rigtige job

- Opgaven er at finde den rigtige stilling for de personer. Målet er ikke bare et job, personen skal passe i jobbet, man bruger jo altid tid på et nyt menneske, siger Niels Pedersen.

Derfor gør Birthe Johansen også meget ud af opfølgningssamtaler.

Også erhvervslivet er oprigtigt interesseret i at bidrage til, at flere kommer ud på arbejdsmarkedet.

- Mange har været rigtig gode medarbejdere og er uforskyldt kommet i den situation, de er i. Der kan stadig være en kapacitet i dem, dem vil vi godt hjælpe ud. Vi bliver heller ikke stolte af at læse om de høje tal i Tommerup Kommue, så det giver vi gerne et par timer om ugen på, siger Niels Pedersen, der ved møderne med Birthe Johansen oftest allierer sig med en anden erhvervsdrivende, John Christensen.

- Bare efter 13 ugers sygemelding er tilknytningen til arbejdspladsen en anden. Derfor er virksomhederne i dag også opmærksomme på at holde kontakten, fortsætter han.

Niels Pedersen understreger, at al snak om Birthe Johansens klienter foregår uden navns nævnelse. Han kender ikke deres identitet.

Birthe Johansen er godt klar over, at ikke alle ender uden for systemet med fast arbejde. Nogle kommer tilbage. Men så må vi bare tage fat igen, konstaterer hun.

Omvendt oplever hun også personer, som umiddelbart kan ligne svære sager, men som rejser sig gevaldigt ved at opleve, at der faktisk er nogle der står op om morgenen og forventer noget af dem hver dag.

Et frugtbart samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce