Erhvervsskat letter sparekrav


Erhvervsskat letter sparekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: Der skal spares tre i stedet for fem millioner kroner i 2005
TOMMERUP: Erhvervslivet skæpper i kommunekassen i år. Tre mio. kroner ekstra i indtægt på selskabsskatter i forhold til budgettet betyder, at livremmen skal spændes knap så stramt i Tommerup Kommune næste år som først antaget.

2005 har ellers stået som året, hvor der for alvor skulle sættes gang i besparelserne blandt andet for at kunne indlede afdragene på den relativt store gæld på det skattefinansierede område på 53 mio. kroner, og siden efteråret har der været nedsat en arbejdsgruppe, der skulle granske budgettets muligheder.

Nu er de helt store besparelser, der hedder fem mio. pr. år, rykket nok et år frem på grund af de gunstige selskabsskatter, der er rundt regnet dobbelt så store som budgetteret.

Skatten holdes i ro

Der bliver dog stadig tale om en stram økonomi. Ud over de tre mio. kroner, der skal findes på budgettet, skal der findes penge et andet sted for ethvert ønske, der skal indarbejdes. Kommunen har, fordi skatten sidste år blev sat ned med 0,2 procentpoint, mulighed for at klare noget af besparelsen med en tilsvarende skattestigning. Det indgår imidlertid ikke i det oplæg, Økonomiudvalget har sendt videre til kommunalbestyrelsens temamøde på tirsdag.

Her hedder det derimod som nævnt, at der skal findes mindst tre mio. kroner i 2005 og fem mio. kroner de følgende år for at skabe overskud på den del af budgettet, der finansieres af skatteindtægterne.

Mange penge i kassen

Med 32,5 mio. kroner har Tommerup Kommune relativt mange penge i kassen, men. Faktisk næsten dobbelt så mange, som der siges at være behov for i en kommune med knap 8000 indbyggere.

Men det betyder ikke, at man kan bruge løs. For serviceudgifterne må ikke stige nævneværdigt. Derfor fore-slår Økonomiudvalget, at nogle af pengene bruges til ekstraordinære afdrag på gælden eller til at finansiere udgifter på spildevandsområdet.

Efter debatten på temamødet tirsdag holder Økonomiudvalget et ekstraordinært møde onsdag, hvor det konkluderer på den politiske debat og udstikker de de endelige rammer, som udvalgene skal arbejde efter på deres møder i august.

Budgettet førstebehandles 14. september.

Erhvervsskat letter sparekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce