To direktører, der er med i den task force, som skal give input til Assens Kommune i jagten på 300 nye private arbejdspladser, ser gerne, at kommunen ser på en yngre profil.

Hvis Assens Kommune skal give sig selv bedre forudsætninger for at skabe 300 nye, private arbejdspladser inden 2020, som er målet i erhvervs- og vækststrategien, skal den have fat i de unge, inden de rykker teltpælene op og læser videre.

Sådan lyder det fra de to af folk, der i sidste ende skal give byrådspolitikerne afsæt til at komme i mål med at skabe 300 nye, private arbejdspladser.

Jeg synes, at den skal fortsætte den udvikling, der er lige nu i forhold til erhvervsvenligheden. Men mit indspark i debatten bliver at punke for, at en lidt yngre profil i forhold til brandingen af Assens som kommune vil gavne erhvervslivet.Marie-Louise Larsen, direktør Hall Audio.

For både Morten Rasmussen, direktør Scankab Cables, og Marie-Louise Larsen, direktør Hall Audio, der henholdsvis er formand og medlem af den task force, som Assens Kommune har nedsat til at samle input og ideer fra erhvervskonferencen, mener, at det er ungdommen, der skal satses på.

- Man kunne måske begynde at lege mentor eller lignende overfor unge mennesker og skolebørn, så man allerede begyndte at hente dem, inden de begynder på de videregående uddannelser, siger Morten Rasmussen og uddyber, hvad man bør sige til de unge:

- "Ved du hvad, når du er færdig på stx, hf eller eux, så har du en arbejdsplads hos os, og så er vi mentor for dig i den periode, hvor du går i skole". Det skal være på et meget tidligt stadie, så de ikke når at løbe væk. Når de så kommer hjem om to år igen, er der et job til dem, siger Morten Rasmussen og giver udtryk for, at det skal ske i samarbejde med kommunen.

Få en yngre kommunikation

Han forklarer, at hvis det ender med at blive en del af det færdige arbejde, skal det være fleksibelt og ikke fastlåst.

- Vi skal også passe på med, at det her ikke kommer ned i for mange firkantede kasser. Jeg tror, at vi som erhvervsdrivende skal hjælpe til med at stille bygninger eller lokaler til rådighed, hvor unge mennesker kunne mødes bare med hinanden, og hvor der så kom en direktør, økonomichef eller anden fra en virksomhed i området og fortalte om nogle ting.

- Et iværksættermiljø, hvor vi kunne sige, "kom og arbejd her, vær sammen med andre iværksættere og få noget sparring", siger Scankab Cables' direktør.

Marie-Louise Larsen ser gerne, at kommunen selv prøver at forny sig.

- Jeg synes, at den skal fortsætte den udvikling, der er lige nu i forhold til erhvervsvenligheden. Men mit indspark i debatten bliver at punke for, at en lidt yngre profil i forhold til brandingen af Assens som kommune vil gavne erhvervslivet, siger hun og fortsætter:

- Det er især, fordi jeg repræsenterer iværksætterne og de mindre nystartede virksomheder, hvor vi pt. snakker om, at en iværksætter i Assens er over 45 år og har med en eller anden form for håndværk at gøre. Fuld af respekt for det, da det også er vigtigt, at vi har dem, men hvis vi skal gøre noget anderledes, så tror jeg, at vi skal ud og have fat i lidt flere iværksættertyper, som starter virksomheder som min egen, der er skalerbar på en anden måde, end når du starter selvstændig som håndværker.

- Det går den rigtige vej, hvilket blandt andet kan ses på den nye hjemmeside, hvor der bliver brugt hashtagget mitassens. Men overordnet set kunne det være interessant, hvis man fokuserer på nogle andre ting i kommunikationen omkring Assens som kommune, end det man gør nu, lyder det fra Hall Audios direktør.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
1
Flere private jobs: Borgmester tilfreds med task forces arbejde

Flere private jobs: Borgmester tilfreds med task forces arbejde

Flere private jobs: Handlingskataloget er en skammel med tre ben

Flere private jobs: Handlingskataloget er en skammel med tre ben

Fynsk kommune skal vækste: - Det er et ret flot sammenhold

Fynsk kommune skal vækste: - Det er et ret flot sammenhold