Enigt byråd vil have Bjergegaard ud af alle offentlige hverv

Hans Bjergegaard bør gå af med det samme og forlade alle sine politiske poster, fordi han er fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse, mener et enigt byråd. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Enigt byråd vil have Bjergegaard ud af alle offentlige hverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådsmedlem Hans Bjergegaard, der i januar blev dømt for blufærdighedskrænkelse, har endnu et par måneder tilbage som formand for Assens Forsyning, men han bør gå af med det samme mener enigt byråd.

Assens: Når man er dømt for blufærdighedskrænkelse, er man ikke værdig til at bestride offentlige hverv. Det var der fuld enighed om i Assens Byråd onsdag. Byrådet enedes derfor om at opfordre tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Hans Bjergegaard til øjeblikkeligt at udtræde af bestyrelsen for Assens Forsyning med datterselskaber, hvor han er formand.

Hans Bjergegaard, der ikke blev genvalgt ved kommunalvalget i november, blev i januar idømt 14 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år for at have kysset og befamlet en 32-årig kvinde mod hendes vilje. Han skulle desuden betale 5000 kroner i erstatning til kvinden. Kvinden boede til leje i en af Hans Bjergegårds ejendomme, da blufærdighedskrænkelsen fandt sted i juli sidste år.

Skal selv gå

Fordi det nu er et nyt byråd, der er tiltrådt, kan det ikke beslutte, at Hans Bjergegaard skal forlade sine poster, men kun opfordre ham selv til at tage beslutningen om at gå nu godt to måneder før, der 9. maj er generalforsamling i Assens Forsyning.

Men der var ingen tvivl om holdningen i byrådet.

- Det er dumt og uacceptabelt at udsætte en ung kvinde for krænkelse. Lovgivning og politik går ikke hånd i hånd må vi konstatere, men det må være sådan, at det er folk, der har vores tillid, der varetager folkevalgte poster. Vi vil gerne appellere til, at formanden trækker sig, sagde Charlotte Vincentz Petersen (S), og Mogens Mulle Johansen (SF) bakkede op:

- Hvis dette var sket i det forgangne år, var Hans Bjergegaard erklæret uværdig til at sidde i byrådet. Det ville være mærkeligt, hvis en dømt person skulle stå på borgermødet 19. marts (om spildevandsplanen, red.). Jeg vil opfordre alle, også Hans Bjergegaards partifæller, til at lægge pres på ham, ellers sidder vi i en meget mærkelig situation de næste to måneder. Det er uværdigt, sagde han.

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) var enig og kunne desuden oplyse, at Hans Bjergegaard ikke længere er medlem af Dansk Folkeparti. Den lokale partiforening besluttede ellers i begyndelsen af februar, at dommen ikke skulle have konsekvenser for Hans Bjergegaards medlemskab.

Opfordring fra bestyrelsen

Opfordringen til borgmester Søren Steen Andersen (V) om at tage sagen op kom fra de to brugerrepræsentanter i forsyningens bestyrelse, Søren Edlefsen og Jørgen Skov Petersen. "Vi er bekymrede for Assens Forsynings omdømme med videre, såfremt formanden fortsætter sit virke", skrev Søren Edlefsen blandt andet til borgmesteren. Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Søren Edlefsen.

Økonomiudvalget har sat gang i en revision af ejerstrategien for Assens Forsyning, heri indgår også udpegningsperioden for de medlemmer, der er udpeget af byrådet.

Enigt byråd vil have Bjergegaard ud af alle offentlige hverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce