Engang var Korsvang blot en mark

Leif Klausen mener, at renoveringen af Korsvang er på høje tid.
Foto: Jørgen Hansen

Engang var Korsvang blot en mark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligområdet Korsvang i Assens blev bygget for at imødekomme en stigende efterspørgsel efter boliger til områdets industriarbejdere

Korsvang: Boligområdet Korsvang i Assens blev bygget i 1970’erne, blandt andet for at imødekomme en stigende boligefterspørgsel fra byens industri og erhvervsliv, f.eks. den store sukkerfabrik.

- Det var fremsynede mennesker, der stod bag. De ville skabe nogle rummelige boliger til de store børnefamilier, fortæller Leif Klausen. Han er inspektør i Boligforeningen Kristiansdal, som overtog Korsvang i 2006 fra Assens Andelsboligforening.

- Da den første blok blev bygget, var her blot en mark, fortæller Leif Klausen.

- Det var i 1975, tilføjer han.

Det er den store af de to røde boligblokke, der i dag ligger i Korsvang, han taler om. Den kunne rumme 42 lejligheder.

I 1979 kom den lidt mindre blok til, her var der 30 boliger, og desuden blev der i tilknytning bygget seks ældreboliger.

Den lille blok fik nyt (skråt) tag på 10 år senere, og det er mere eller mindre, hvad der er lavet af større forbedringer i boligområdet siden opførslen. Men nu står Korsvang over for sin største renovering hidtil. En renovering til knap 35 millioner kroner, hvoraf størstedelen er bevilget af Landsbyggefonden.

- Der er ikke brugt mange penge på vedligeholdelse gennem årene. Prioriteten fra den tidligere boligforenings side har været at holde huslejen nede, fortæller Leif Klausen.

- Der skal udskiftes en del for at rette op på fortidens synder, men boligerne skal fortsat være til at betale, understreger Leif Klausen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag den 20. maj.

Engang var Korsvang blot en mark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce