En hund skal forsvare sin titel

Miró blev kåret til verdens mest lydige hund i Torino sidste år. Og ved VM i Belgien skal schæferen sammen med Martin Knudsen bevise, at det ikke var en enlig svale.
Foto: Jørgen Hansen

En hund skal forsvare sin titel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Schæferen Miró til VM for anden gang

AARUP: Nogle hunde lystrer, andre gør ikke.

Miró hører til førstnævnte gruppe i en grad, så han kalde sig verdensmester.

Sidste år vandt den femårige schæfer disciplinen lydighed ved VM for hunde i italienske Torino, og i år får han mulighed for at forsvare titlen.

- Han er blevet udtaget til verdensmesterskaberne i Wavre i Belgien den 10. til 13. september, fortæller Pia Knudsen, som ejer hunden sammen med gemalen, Martin Knudsen.

Miró træner sine evner i den Aarup-baserede Schæferhundeklubben Kreds 26 Vestfyn, og han kan godt gå hen og gentage triumfen fra Torino, vurderer Pia Knudsen.

Og det kan blive til mere end dét.

Ved seneste VM floppede Miró ganske vist noget i disciplinen sporing, men faktisk vidner topkarakterer i forskellige konkurrencer om, at der sidder et ikke ueffent snudeskaft på ham.

- I Italien var det sådan noget hård, stenet jord og et meget varmt klima, mens jorden og vejret i Belgien nok mere ligner det, han er vant til, siger Pia Knudsen, som mener, at Miró godt kan gå hen og løbe to titler.

Men rent bord kan han nok ikke gøre. Mesterskabernes tredje disciplin er nemlig forsvarsarbejde, og det med at holde hundehovedet koldt med tænderne solidt plantet i armen på en figurant er ikke lige mad for Miró.

- Han er alt for hysterisk. Sidst han var i konkurrence, fik han kun 71 af 100 mulige point, siger Pia Knudsen.

Der er i øvrigt mulighed for at læse mere om Mirós bedrifter på hjemmesiden www.satorismiro.dk, oplyser hun.

En hund skal forsvare sin titel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce