Årets tema i Jordløse er hjerter. Borgere vil vise potentielle tilflyttere, at der er både hjerte- og husrum i byen.

Jordløse: Først var det cykler. Siden børn, fuglekasser, hjul og stole.

I år er det hjerter.

Jordløse Beboerforenings byforskønnelsesgruppe vælger hvert år et nyt tema, som skal skabe opmærksomhed om byen.

- Alle landsbyer vil jo gerne gøre opmærksomme på sig selv, oplever Marianne Holm Pedersen fra gruppen, som fredag og lørdag fremstillede 200 hjerter, der i midten af marts skal hænges op langs hovedgaden i byen.

- Vi vil gerne sende et signal om, at her sker noget, og at vi gerne vil have tilflyttere, fortsætter hun.

Hjerterne er skåret ud af træplader og har forskellige størrelser. På de største bliver der skrevet positive ord som "velkommen" og "kærlighed".

Alle hjerterne bliver malet i rød eller pink.

Der skal mere til end malede 200 træhjerter, hvis folk skal vælge at flytte til Jordløse, erkender den lille gruppe på otte personer.

Men det er en begyndelse, mener de.

- Det sender et signal om overskud, synes Einar Pedersen.

- Vi kan da også se, at nogle ejendomsmæglere fremhæver i deres salgsannoncer fra Jordløse, at det er et aktivt lokalsamfund, hvor der sker noget, siger han.

- Vi viser, at her sker noget. Sådan noget lægger jeg selv mærke til, når jeg kører igennem andre byer, indskyder Bette Hajn Jensen, som arbejder i byens naturbørnehave, som foreningerne og borgerne tog initiativ til i 2013.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.