Jonna Hansens far, Ellef Rasmussen, var overportør på Tommerup Station i cirka 40 år.

Tommerup St.: Familien Rasmussen boede et stenkast fra Tommerup Station, men de var så vant til livet med togene, at det kun var, når de var forsinkede, de lagde mærke til dem.

- Når slæberne, altså godstogene, kørte forbi, var det ellers lige, så hovedpuden rystede, fortæller 69-årige Jonna Hansen.

Hendes far Ellef Rasmussen (1920-1999) var overportør på Tommerup Station i cirka 40 år (med et par år ved Odense St.), og hun er en af dem, der har fortalt sin historie til Museum Vestfyn, som 8. april åbner særudstillingen Next Stop i Willemoesgaarden. Udstillingen sætter fokus på Assensbanens betydning.

Ellef Rasmussen var egentlig bager, men kom til Tommerup Station i 1944 efter et par år som stationsarbejder i Padborg.

- Pakhuset var hans ansvarsområde, men han var sådan set over det hele, siger Jonna Hansen, der husker sin far som en vellidt og hjælpsom mand.

Ferierne var med tog

I takt med at stationen blev mindre, fik Ellef Rasmussen flere typer arbejdsopgaver som at være i signalhuset eller hjælpe til med at sælge billetter på kontoret.

En af opgaverne gjorde dog Jonna Hansens mor nervøs, nemlig når vognene skulle flytte tog.

- "Uha, nu er far ude og rangere", sagde mor, for man skal være lidt vaks, når vognen skal kobles på lokomotivet.

I Jonna Hansens barndom blev familieferierne altid planlagt efter, hvor man kunne rejse til med tog.

- Min far havde et rejsekort og min mor cirka seks fripas om året, så vi har været mange steder. Når far og mor havde halv eller hel bryllupsdag tog vi altid til Skagen via Fredericia.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Museumsudstilling: Med toget tilbage til Assensbanens historie

Museumsudstilling: Med toget tilbage til Assensbanens historie