66 elever fra skolerne i Assens Kommune har de seneste tre uger været en tur i køkkenet for at gøre den danske skolemad endnu bedre. 

Det var de ikke ene om. I alt 155.000 skoleelever har sammen med GoCook været i køkkenet for dels at give den traditionelle madpakke en makeover og dels for at eksperimentere med sunde snacks. Det er nemlig ikke altid, at madkassen rummer mad nok til hele dagen. 

Børn spiser mere end halvdelen af deres måltider i skolen, men mange er sultne i løbet af dagen, for selvom skoledagen er blevet betydelig længere, er madpakkerne ikke nødvendigvis blevet større. Og så er det nemt at blive fristet af snacks som müslibar og sodavand, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.

GoCook, som er Coops madprojekt for børn og unge, har for 11. år sendt gratis smagekasser med råvarer og undervisningsmaterialer rundt i landet til næsten 6500 skoleklasser. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad, og siden efterårsferien er der blevet snittet glaskål og kinaradise og bagt pitabrød med falafel over hele landet. /EXP