Eksplosion i antal af konkurser

Experian A/S har lavet en opgørelse over hvor mange konkurser, der har været gennem de seneste fire år. Tallene viser en klar stigning i 2009, hvor den økonomiske nedtur har sat sit præg.

Eksplosion i antal af konkurser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af konkurser i Assens Kommune er mere end fordoblet på et år. - Det skal nok vende, mener formanden for Udviklingsrådet

Helt usædvanligt mange virksomheder har drejet nøglen om det seneste år.

Det viser tal fra Experian A/S, der er et kreditvurderings- og analysebureau.

Faktisk er antallet af virksomheder, der er lukket på grund af dårlig økonomi, steget med 141 procent fra slutningen af 2008 til december 2009, nemlig fra 17 konkurser i 2008 til 41 i 2009.

Tallene kommer ikke bag på Arne Jakobsen, der er formand for Udviklingsrådet i Assens Kommune.

- Jeg er ikke overrasket i forhold til, at der er økonomisk lavkonjunktur, men man skal også tænke på, at udgangspunktet har været et lavt niveau for konkurser, forklarer han.

- Så selv om det selvfølgelig er ærgerligt, er det ikke overraskende.

Ikke finanskrisens skyld

Selv om den så berygtede finanskrise får skyld for meget, kan den ikke lastes for, at så mange virksomheder er bukket under i år, mener Arne Jakobsen.

- De mange konkurser er nærmere et udtryk for, at konjunkturen er vendt. Det kan ikke lade sig gøre at køre i samme gear længere, forklarer han.

- Det kan for eksempel ses på julehandlen, hvor det har vist sig, at forbrugerne er tilbageholdne med at bruge penge.

Én af dem, der blev ramt af de økonomisk ugunstige tider, er Jesper Stevnsbo Skøtt fra Dreslette.

Grund til optimisme

For i marts 2009 måtte han erkende, at det ikke længere kunne lade sig gøre at drive entreprenørfirmaet Stevnsbo A/S på Drejervænget i Assens.

- Omsætningen faldt fra syv millioner kroner til én million på kort tid. Alting stoppede, og det kunne vi ikke nå at reagere på, fortæller han.

Stevnsbo A/S er stadig under afvikling, og Jesper Stevnsbo Skøtt har endnu ikke fundet på noget nyt at lave, men han er fortrøstningsfuld.

- Om et halvt år er jeg sikkert i gang med noget andet. Jeg synes, det ser lyst ud, siger han.

Og der er grund til optimisme, mener Arne Jakobsen.

- Jeg tror ikke 2010 kommer til at byde på stor vækst, men jeg håber, vi har nået bunden økonomisk, og at om to til tre år vil det gå langsomt men sikkert fremad, lyder prognosen fra Udviklingsrådets formand.

Eksplosion i antal af konkurser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce