Jess Myrthu mener, der skal mere end en ny leder til, hvis Markusholm skal redde sit image.
VERNINGE: Bostedet Markusholm har været under kraftig beskydning de sidste par uger, og nu er det besluttet, at forstander John Frederiksen skal forlade chefstolen, så den nuværende souschef Lars Nielsen kan overtage pladsen.

Men kommunikations- og ledelsesekspert Jess Myrthu fra Jøp, Ove og Myrthu mener ikke, det er nok at få en ny forstander, hvis Markusholm skal leve videre efter afsløringerne om narkodødsfald, medicinforgiftning og dårlig ledelse.

- Det er ikke nok at skifte ud i toppen, for de uhyrligheder, der kom frem i udsendelsen, kunne ikke ske, uden flere var vidende om dem

- Der skal dokumentation til at bevise, at alle problemer er løst. Hvis jeg var myndighed, ville jeg have fuldstændig sikkerhed for, at der var grebet fat om nældens rod, siger han og understreger, at bostedets image ikke kan reddes bare ved at skifte John Frederiksen ud.

- Jeg tror, de er nødt til at lave en gennemgribende udskiftning og en omkalfatring af hele institutionen. Det er ikke nok at skifte ud i toppen, for de uhyrligheder, der kom frem i udsendelsen, kunne ikke ske, uden flere var vidende om dem, siger Jess Myrthu om programmet på DR1 forrige søndag, og som for alvor satte en lavine af beskyldninger mod Markusholm i gang.

Når John Frederiksen stopper nu, sender det et signal om, at der er hold i kritikken, mener Jess Myrthu.

Berettiget kritik

- Jeg tror, at fratrædelsen vil blive opfattet som om, John Frederiksen er skyldig, og at kritikken er berettiget, fordi han så skråsikkert benægtede alle anklager i udsendelsen, siger ledelseseksperten, der ikke mener, at lederen kan betragtes som uskyldigt offer.

- Lederen og resten af ledelsen er aldrig syndebukke. For de har ansvaret, og når det er bevist, at der er noget galt, så er det i orden at drage dem til ansvar, siger han.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Markusholm er lukket og slukket

Markusholm er lukket og slukket

- Trist, at Markusholm lukker

- Trist, at Markusholm lukker

Ingen jul på Markusholm