Ekspert: Blufærdighedssag får ikke betydning for DF

Kasper Møller Hansen er valgforsker og professor på Københavns Universitet. Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan

Ekspert: Blufærdighedssag får ikke betydning for DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det får ikke konsekvenser for Dansk Folkeparti, at tidligere byrådsmedlem Hans Bjergegaard er tiltalt for blufærdighedskrænkelse. Sådan lyder vurderingen fra Kasper Møller Hansen, der er professor og valgforsker på Københavns Universitet.

Uanset hvordan dommen falder ud, når tidligere byrådsmedlem for Hans Bjergegaard (DF) står tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved Retten i Odense, får det sandsynligvis ikke betydning for Dansk Folkeparti i Assens Kommune.

Det vurderer professor og valgforsker fra Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen.

- Når han ikke er valgt til byrådet i denne periode, går valgbarhedsnævnet ikke i gang med at vurdere noget. Vælgerne har allerede bestemt, at de ikke vil have ham ind. De kan godt være skuffede over, at et tidligere byrådsmedlem er tiltalt, men jeg tror ikke, det påvirker dem, der sidder i byrådet sønderligt nu, siger Kasper Møller Hansen.

Dog kan sagen ende med at få polititiske konsekvenser for Hans Bjergegaard selv.

- Der er lang tid til næste kommunalvalg, men det kan være, han får det sværere, hvis han forsøger at stille op næste gang. Der vil sikkert være nogle, der gerne vil gøre opmærksom på det. Hvis han bliver dømt, er det noget, der kan klistre til en person, siger professoren.

Uegnet som politiker

Kasper Møller Hansen oplyser, at valgbarhedsnævnet ofte først vurderer, at en person ikke er egnet til at være politiker, hvis vedkommende bliver idømt fængselsstraf. I så fald kan personen ikke stille op til et kommunalvalg igen, før straffen er afsonet.

I anklageskriftet mod Hans Bjergegaard, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, står der, at der nedlægges påstand om fængselsstraf samt påstand om erstatning.

Kasper Møller Hansen vurderer, at en sag som denne hverken vil ramme DF mere eller mindre hårdt end tilfældet ville være ved andre partier.

- Det var noget andet, hvis det var en gråzone, hvor en socialdemokrat for eksempel har børn i privatskole. Der kan det have betydning, fordi man gør noget, der går imod partiets logik. Men alle synes, blufærdighedskrænkelse er forfærdeligt, og derfor vil det ramme alle partier lige hårdt, mener han.

Ekspert: Blufærdighedssag får ikke betydning for DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce