Efterlønnere i ældreplejen


Efterlønnere i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIKARER: Haarby overvejer at lade tidligere hjemmehjælpere blive vikarer
HAARBY: "De næste tre uger holder jeg sommerferie. Men kan du huske NN, som plejede at komme her, indtil hun gik på pension sidste sommer? Det bliver hende, der vender tilbage, mens jeg er væk."

Sådan en besked kan en bruger af hjemmeplejen i Haarby Kommune måske få til næste sommer.

Socialudvalget har vedtaget at lade forvaltningen arbejde videre med et forslag om at lade hjemmehjælpere, der er gået på efterløn eller pension, fungere som afløsere i ferie- eller kursusperioder.

Ikke mindst skal der regnes på en aflønningsform, der sikrer, at der også er en økonomisk gevinst ved det for de tidligere hjemmehjælpere, der får lyst til at være vikarer.

- Jeg håber, at vi ender med et forslag, der ligger et sted midt mellem den almindelige løn og det, vi skal betale et vikarbureau for at løse opgaven, siger social- og sundhedsudvalgsformand Jørgen Nyberg Larsen (V).

Han kender ikke til, om der findes lignende ordninger andre steder i landet.

Ideen er opstået, fordi flere blandt Haarby Kommunes mest erfarne hjemmehjælpere er ved at gå på efterløn.

- Det har de vel selv valgt?

- Ja selvfølgelig. Men der er noget af et hop fra en arbejdsdag på 37 timer til nul timer. Man kan godt se det som en slags seniorordning siger Jørgen Nyberg Larsen.

Men han peger mindst lige så meget på fordelen ved at få en gruppe afløsere, som både er erfarne og lokalkendte, og som de ældre i nogle tilfælde vil kende i forvejen.

På spørgsmålet om, hvorvidt der skal være en øvre aldersgrænse for at påtage sig det til tider fysisk krævende arbejde i hjemmeplejen, svarer social- og sundhedsudvalgsformanden:

- Alderen er underordnet, hvis de selv kan og vil. Folk er forskellige. Jeg går ikke ind for aldersdiskrimination.

Men helt afvise, at visse lov-bestemmelser om regler for folk i offentlige stillinger, kan få betydning, vil han dog ikke.

Hjemmehjælpernes tillidsmand Kirsten Nielsen tror ikke, at ret mange af de afgående hjemmehjælpere vil benytte sig af tilbuddet om at vende tilbage som vikar.

- Det er jo sådan, at når vi går på efterløn, så er det jo som regel, fordi vi gerne vil have mere tid selv. Så synes jeg da, vi har knoklet nok, siger hun.

Kirsten Nielsen gør i øvrigt opmærksom på, at springet måske ikke bliver så brat, fordi det er de færreste af hjemmehjælperne, der er på fuld tid.

- Jeg kan bedre forestille mig, at nogle af de yngre vil være interesserede i at kunne blive kaldt ind til en ekstra vagt i weekenden, siger hun.

Efterlønnere i ældreplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce