Efter stor uenighed: Halundersøgelse droppes

Byrådsmedlem Pia Offer Madsen (V) syntes som SF's Mogens Mulle Johansen ikke, det var værd at bruge penge på en halundersøgelse rundt omkring i Assens Kommune. Og et flertal gav dem ret, så der ikke bliver nogen undersøgelse af kapaciteten i kommunens haller i år. Arkivfoto: Kim Rune.

Efter stor uenighed: Halundersøgelse droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal bestående af Venstre, DF og SF vedtog på seneste byrådsmøde at droppe den halkapacitetsundersøgelse, der skulle vise effekten af kommunens halstrategi fra 2013. Det var til stor ærgrelse for blandt andre Socialdemokratiet.

Assens: Der bliver alligevel ikke nogen undersøgelse af kapaciteten i kommunens haller i år. Det besluttede et flertal bestående af Venstre, SF og DF på sidste byrådsmøde.

- At bruge 240.000 kroner på noget uden formål er lige i overkanten. De penge kan bedre bruges ude i foreningerne, sagde Mogens Mulle Johansen (SF), formand for udvalget Uddanelse, Børn og Familie.

Men den konklusion var Charlotte Kjær (S), den tidligere næstformand for den tidligere Kultur- og Fritidsudvalg, ikke enig i. :- Vi har investeret mange penge i hallerne gennem en række år og står med et flot resultat. Men vi ved ikke, om vi har fået mere aktivitet for pengene, sagde hun.Undersøgelsen skulle klarlægge, hvor meget hallerne benyttes, hvem der benytter dem, og hvilke aktiviteter, de bruges til.Men det mener, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) godt, politikerne kan finde ud af på anden vis.- Jeg tror ikke, vi får et meget bedre billede gennem en undersøgelse, end vi gør ved at spørge hallerne, hvem der bruger dem, fortalte han.

- Foreningerne ved godt selv, om der er 2 eller 22, der spiller badminton i hallerne. Manglen på frivillig opbakning taler også sit tydelige sprog ...

Over 60 millioner kroner

Det var dog ikke et argument, der faldt i god jord hos den tidligere næstformand.- Hvis det var så nemt at få de tal, havde vi dem allerede. Vi har investeret over 60 millioner kroner i en halstrategi og arbejdet målrettet med dem gennem tre perioder. Vi skal have fakta på bordet og se, om den investering giver mening, sagde Charlotte Kjær.Hun blev bakket op af Poul Poulsen (R):- Undersøgelsen er en del af et langt forløb, og derfor skal den gøres færdig, sagde han.Det mente Ena Nørgaard (K) også.- Der er brugt mange penge, og det giver ikke mening ikke at gøre det færdigt. Derfor stemmer vi med S, sagde hun på det seneste byrådsmøde.

Ingen ønskede at deltage

Pia Offer Madsen (V) bakkede derimod op om Mogens Mulle Johansens holdning til undersøgelsen.- Foreningerne ved godt selv, om der er to eller 22, der spiller badminton i hallerne. Manglen på frivillig opbakning taler også sit tydelige sprog, sagde Pia Offer Madsen, der kom i byrådet for første gang ved seneste kommunalvalg i november 2017.Med det henviser Venstre-politikeren til, at det ikke lykkedes kommunen at finde de frivillige undersøgere, som skulle stå for optællingerne i hallerne. Kommunen havde sendt mail ud til frivillige sociale foreninger i kommunen med tilbud om at deltage i undersøgelsen mod honorering, men ingen foreninger ønskede at deltage.Uden de frivillige undersøgere skulle budgettet for undersøgelsen hæves med 100.000 kroner, før den kunne gennemføres. Derfor skulle en ekstrabevilling godkendes, før det tidligere Kultur- og Fritdsudvalgs beslutning om at udføre undersøgelsen kunne stå ved magt.Det skete ikke. Med 18 stemmer for at droppe halundersøgelsen, blev Socialdemokratiet, Enhedslisten, De Konservative og Det Radikale Venstre nedstemt.

Efter stor uenighed: Halundersøgelse droppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce