Efter påsat brand: Kerte Kirke er genåbnet

Kerte Kirke har været lukket i 13 måneder på grund af restaurering som følge af røg- og sodskader i forbindelse med den påsatte brand i november sidste år. Genindvielsen sker med en gudstjeneste med musik og tale af blandt andre biskop Tine Lindhardt Foto: Kim Rune

Efter påsat brand: Kerte Kirke er genåbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag blev en fyldt Kerte Kirke genåbnet efter branden sidste år. Festdagen blev fejret med besøg af biskoppen, kransekage og champagne.

Kerte: Biler i massevis fylder parkeringspladsen, og endnu flere holder langs vejen til Kerte Kirke. Indenfor er kirken fyldt, og enhver frygt for om menigheden vil tage deres kirke til sig igen er forduftet. Det er godt et år siden, Kerte Kirke måtte lukkes ned, efter en ukendt person havde sat ild til kirkedøren og derved forårsaget store skader på hele kirken på grund af den røg og sod, der blev udviklet.

Men nu har julen bragt velsignet bud, som der bliver sagt i en tale, arkitekten holder. Håndværkerne er færdige med restaureringen, og beboerne i Kerte har fået deres kirke tilbage lige før julegudstjenesterne.

Biskop Tine Lindhardt har taget turen til Kerte for at indvie den mere end 100 år gamle kirke.

- Jeg erklærer hermed på mit embeds vegne dette hus, Kerte Kirke, og alt hvad det rummer, at være genåbnet og taget i brug som Guds hus og kirke, siger hun, efter kar og bøger er blevet båret op til hende.

Det er også biskoppen, der står for prædiken, og der er musikalsk indslag ved René Kappendrup, Anitta Nielsen, Lis Andersen og Eva Østergaard. Efter prædiken, salmer og takketaler giver menighedsrådet kransekage og champagne. Der er skruet helt op for festlighederne i kirken, og det sætter de lokale pris på. To af dem er Ellen og Poul Blæsbjerg på henholdsvis 75 og 84 år, der begge bor i Kerte.

- Det er godt, kirken er åbnet igen, og det er et fint arrangement. Gudstjenesterne i konfirmandstuen er hyggelige, men det er noget andet i kirken. I konfirmandstuen er der klaver, mens der er orgel her. Der er også mange, der har brug for kirken til bryllupper og begravelser, siger Ellen Blæsbjerg.

Restaureringen af Kerte Kirke har været et omfattende arbejde. Artlertavle, orgel, prædikestol og lysekroner skulle renses. Kalkede vægge og hvælv skulle renses og dernæst vaskes. Alt sammen manuelt kvadratmeter for kvadratmeter. Der har været pudsereparationer og kalkbehandlinger af fire omgange, hvor den sidste var med kalk fra 1994. Våbenhuset rødlige granittrappe måtte nyhugges, og sidst men ikke mindst skulle tømrerne bygge en ny egetræsdør, som lignede den gamle til fulde.

 

Gudstjenesterne i konfirmandstuen er hyggelige, men det er noget andet i kirken.Ellen Blæsbjerg, beboer i Kerte
Formand for menighedsrådet Lars Kristian Pedersen (i midten) var en af talerne ved genindvielsen af Kerte Kirke. 


Foto: Kim Rune
Formand for menighedsrådet Lars Kristian Pedersen (i midten) var en af talerne ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke.


Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune
Programmet var fyldt med salmer og musik, da Kerte Kirke blev genåbnet torsdag.


Foto: Kim Rune
Programmet var fyldt med salmer og musik, da Kerte Kirke blev genåbnet torsdag. Foto: Kim Rune
Der var mødt så mange lokale op til genindvielsen af Kerte Kirke, at kirkens parkeringsplads ikke havde pladser nok. I stedet måtte de sidste ankomne parkere langs vejen til kirken.


Foto: Kim Rune
Der var mødt så mange lokale op til genindvielsen af Kerte Kirke, at kirkens parkeringsplads ikke havde pladser nok. I stedet måtte de sidste ankomne parkere langs vejen til kirken. Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke.


Foto: Kim Rune
Biskop Tine Lindhardt stod for gudstjenesten ved genindvielsen af Kerte Kirke. Foto: Kim Rune

Efter påsat brand: Kerte Kirke er genåbnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce