Efter henvendelser: Totalbanken-aktionærer tror på stop for kapitaludvidelse

De to aktionærer er fortørnede over, at Totalbankens bestyrelse ikke har fulgt op på en henvendelse fra pengeinstitutter, som var interesserede i at fusionere med banken. I stedet har bestyrelsen lagt op til en kapitaludvidelse, som ifølge aktionærerne vil betyde, at de mister ejerandele, og at deres aktier falder i værdi. Foto: Kim Rune

Efter henvendelser: Totalbanken-aktionærer tror på stop for kapitaludvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanstilsynet har givet storaktionær i Totalbanken Heine Delbing sin stemme tilbage. Samtidig har flere henvendt sig til ham og aktionær Michael West Hybholt for at tilkendegive deres støtte. Derfor vurderer aktionærerne nu, at det ikke er urealistisk at få blokeret for bestyrelsens ønske om en kapitaludvidelse.

Det ser sværere og sværere ud for Totalbankens bestyrelse. I hvert fald, hvis man skal tro de to aktionærer Heine Delbing og Michael West Hybholt, som er gået til kamp mod bestyrelsen for at få et forslag om en kapitaludvidelse stoppet.

Fredag har den fynske erhvervsmand Heine Delbing nemlig fået sin stemme tilbage via en afgørelse fra Finanstilsynet. Samtidig har de to aktionærer hørt fra flere andre, som er parate til at stemme imod bestyrelsens ønske.

- Vi har fået tilkendegivelser fra andre aktionærer, men vil naturligvis meget gerne høre fra flere, specielt hvis de har mange aktier i Totalbanken, lyder det fra Michael West Hybholt.

Han mener, Heine Delbings tilbagevundne stemme kan få stor betydning for Totalbankens fremtid.

- Vi behøver kun en tredjedels modstand for at blokere for en kapitaludvidelse. Det forhold at Heine Delbing nu har fået sin stemme tilbage, gør det noget nemmere. Det er ikke urealistisk, at det kan lade sig gøre, siger Michael West Hybholt, der sammen med Heine Delbing ejer mere end 20 procent af aktierne i Totalbanken.

- Bestyrelsen bør trække sit forslag tilbage

De to aktionærer har desuden forfattet et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende, hvor de kommenterer på deres chance for at få bestyrelsen til at undersøge muligheden for fusion eller et salg af Totalbanken.

"Det (at Heine Delbing har fået sin stemme tilbage, red.) øger sandsynligheden for, at vi kan pålægge bestyrelsen at afsøge mulighederne for deltagelse i branchekonsolidering. Vi håber nu på, at bestyrelsen besinder sig og trækker forslaget om en kapitaludvidelse tilbage. Vi synes, det vil skikke sig, om bestyrelsen ville deltage i en konstruktiv dialog omkring, hvordan Totalbanken bedst fremtidssikres til fordel for bankens kunder og aktionærer", skriver de.

Grunden til, at Finanstilsynet i 2013 fratog Heine Delbing sin stemmeret, er ifølge Heine Delbing selv, at han havde et lån i Totalbanken.

- Tilsynet var bange for, jeg kunne påvirke ledelsen til at gøre noget, den ikke ville havde gjort, hvis situationen var anderledes. Men i dag har jeg indfriet mit lån, og jeg har ingen kautioner og intet økonomisk engagement med Totalbanken udover mine aktier, forklarer den fynske erhvervsmand.

Efter henvendelser: Totalbanken-aktionærer tror på stop for kapitaludvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce