Efter fund af stof: Vandværk lukker boring

Vandprøver fra Skallebølle Vandværk viser en forhøjet værdi af stoffet DMS. Derfor lukkes den ene af de to boringer, som forsynes vandværket. Arkivfoto: Martin Kloster

Efter fund af stof: Vandværk lukker boring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandprøver fra Skallebølle Vandværk viser en forhøjet værdi af stoffet DMS. Derfor lukkes den ene af de to boringer, som forsynes vandværket.

Skallebølle: Har du hørt om DMS og bor du i Skallebølle - så hør godt efter.

Assens Kommune skriver i en pressemeddelelse, at der er fundet en overskridelse af DMS i den ene boring på Skallebølle Vandværk.

For to uger siden blev der konstateret forurening på vandværket og kommunen har nu fået svaret af prøverne: Der er fundet for høje værdier af stoffet DMS (dvs. N.N-dimethylsulfamid).

"Prøverne viser, at overskridelsen kun gælder denne ene af de to boringer, som forsyner vandværket. Den boring tages nu ud af drift. Vandværket vil i stedet blive forsynet med vand fra den anden boring, som overholder grænseværdien", skriver kommunen. Derfor er vandværket straks gået i gang med at underrette de forbrugere, som er koblet op på vandværket.

Godkendt indtil 2007

DMS kan ifølge Miljøstyrelsen være et nedbrydningsprodukt fra pesticidet tolylfluanid. Det blev trukket tilbage fra det danske marked i 2007, oplyser kommunen. Tolylfluanid var godkendt i Danmark i perioden fra 1973-2007 "som svampemiddel i en række frugter fra jordbær over tomat til frugttræer samt i prydplanter som sprøjtemiddel", skriver Assens Kommune.

Er du i tvivl om, hvorvidt du får vand fra vandværket, så kan du via dette link www.assens.dk/vandvaerk taste din adresse og se, hvilket vandværk du tilhører.

Kommunen skriver, at Miljøstyrelsen vurderer, "at indtag af drikkevand, som indeholder DMS i de koncentrationer, der er fundet indtil nu, ikke udgør en sundhedsmæssig risiko".

Efter fund af stof: Vandværk lukker boring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce