Efter fugletyveri: Direktør vil have højere straffe


Efter fugletyveri: Direktør vil have højere straffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal være højere straffe for tyveri og hæleri af zoo- og kæledyr, mener Danmarks Fuglezoos direktør. Derfor har han skrevet et brev til justitsministeren.

Nårup: Hans Åge Hjeresen har sendt et brev til justitsminister Søren Pape (K).

Formålet er at gøre justitsministeren opmærksom på, at det er helt forkert, at straffen for at stjæle dyr og for at købe stjålne dyr er alt for lav. Som det er nu, straffes det på samme niveau som tyveri og hæleri af stole, lamper og andre effekter. Og det er bare ikke i orden, mener Hans Åge Hjeresen, der er direktør i Danmarks Fuglezoo, som i november fik stjålet 10 papegøjer.

- For enhver som skal have et eller andet - uanset om det er en hund, kat, stol eller lampe - har undersøgt, hvad det koster på markedet nu. Tilbydes du det så til halv pris, så skal man huske at spørge, hvor det kommer fra. Og hvis du bare siger "uh, det var billigt, der snød jeg ham", så er du lige så skyldig som tyvene. For så er det varme ting. Det kan vi godt slå ned på. Hælerne er lige så gode som stjælerne.

- Inde på det høje Tinge må man også godt få input fra os, der går ude i pløret til hverdag. Jeg ved, at det er derindefra, der skal skal strammes op. Vi andre har ikke mulighed for at gøre det. Derfor er det Justitsministeriet, der skal arbejde for, at vi kan få de samme strafudmålinger som Tyskland, Norge og Sverige har, når det kommer til zoo- og kæledyr, siger Hans Åge Hjeresen og tilføjer, at hvor strafferammen i de tre lande er fem-syv år, så er den i Danmark højest et år.

- De (embedsfolkene i Justitsministeriet, red.) arbejder med det i øjeblikket, fordi der er andre organisationer, der har presset på for det. Så de ville tage det op her først i 2018, så det er derfor, jeg sender brevet nu.

Indbruddet
Natten mellem 11. og 12. november blev der begået indbrud i Danmarks Fuglezoo. Det blev opdaget søndag morgen, da dyrepasseren mødte ind.

Otte volierer blev brudt op, og der blev stjålet i alt 10 fugle; to australske kakaduer, to blåpandede amazoner, to blågule araer, to hvidtoppede kakaduer og to rosa kakaduer.

Værdien er fuglene er et sted mellem 50.000 og 100.000 kroner.

Der er nu sat udstyr op, så der er overvågning af alle fuglezoos otte hektar.

Sidste år blev der også stjålet store fugle fra Odense Zoo.

Stressede fugle

Når Hans Åge Hjeresen vil have højere straffe for at stjæle og hæle dyr, skyldes det, at det går ud over dyrenes ve og vel.

- For det første er det skidefarligt at bryde ind til nogle dyr, som man ikke har forstand på. For det andet er det mishandling af dyr, der er trænet til at være udstillingsdyr, hvis der pludselig kommer nogen om natten og forstyrrer deres søvn. De ødelægger hele deres cyklus - det gælder i hvert fald for fugle.

- For fuglene kan ikke klare det. Det giver stressfaktor med det samme, og en stresset fugl er en død fugl. Der skal lidt til, men det er med til, at de bliver skidebange for alt og alle i lang tid efter. Og når vi har vænnet dem til at sidde i burene, komme lidt frem til publikum og nikke lidt med hovederne eller sige noget, så bliver de bange, hvis der pludselig kommer nogle og tager dem i vinger dem og smider dem i en kasse eller sæk, siger Hans Åge Hjeresen.

Ekstra overvågning

Som en anden følge af tyveriet har Danmarks Fuglezoo investeret i meget mere overvågningsudstyr, som allerede er sat op.

- Vi har fået udvidet vores kameraovervågning rimelig kraftigt. Det har kostet en masse penge, men sådan er det. Det er over 100.000 kroner. Det koster det.

Tyveriet fandt sted natten mellem 11. og 12. november, og der blev stjålet amazoner, kakaduer og ara-papegøjer. 10 i alt. Hverken gerningsmænd eller fugle er fundet.

Efter fugletyveri: Direktør vil have højere straffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce