Fyns Politi vil, som del af et projekt i Assens Kommune, fortælle nyankomne flygtninge om dansk seksualmoral. Ideen roses af sociolog.

Fyns Politi vil sende uniformerede betjente ud til nye flygtninge og fortælle om, hvordan de skal opføre sig overfor kvinder i Danmark.

Det sker som del af et pilotprojekt i Assens Kommune, og hvis det bliver en succes, kan det udbredes til hele Fyn.

Baggrunden er blandt andet sagen om en 17-årig pige fra Glamsbjerg, der blev forulempet af en flygtning. Det er lokalpolitiet i Assens, der har fået idéen til projektet.

- Vi vil sige til flygtningene, at de skal behandle kvinder med respekt, og vi vil fortælle om de konsekvenser, det har, hvis de ikke overholder loven, siger Carsten Møllegaard, lokalpolitiet i Assens.

Mehmet Ümit Necef, kultursociolog ved SDU, roser Fyns Politi for initiativet.

- Det er en god idé. Mange kommer fra en kultur, hvor der ikke er respekt for piger, der har sex før ægteskabet, færdes i byen eller drikker på diskoteket. Nyankomne skal vide, at den kultur er udbredt her, og at pigerne stadig er anstændige, siger han.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag og på Mitfyn.dk.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
7
17-årig forulempet: Nu tør Simone ikke gå ud i mørke

17-årig forulempet: Nu tør Simone ikke gå ud i mørke

1
17-årig forulempet: Tæt på opklaring

17-årig forulempet: Tæt på opklaring

23
17-årig pige antastet på gaden

17-årig pige antastet på gaden