Efter turbulent forløb er alle byrådets partier i Assens Kommune blevet enige om en aftaletekst for Budget 2018-21.

Den 15. september indgik Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten aftale om budgettet for Assens Kommune i 2018-21. Partierne indgik således en aftale om budgettet udenom blandt andre borgmesterens parti, Venstre, fordi man ikke kunne blive enige om en prosatekst vedrørende folkeskolerne, på trods af, at alle partier var enige om økonomien i budgettet.

Helt konkret drejer uenigheden sig om, at Venstre, SF og Konservative vil rulle flytningen af Tommerup Skoles overbygning til Tallerupskolen tilbage efter kommunalvalget, hvis det nye byråd kan få flertal for det. Mens Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil stå fast ved beslutningen om flytningen af overbygningen.

Men søndag aften den 24. september blev alle byrådets partier enige om en ny aftaletekst for budgetforliget, som alle kan stå ind for.

Aftaleteksten lyder nu således. Den fremhævede tekst er en ny tilføjelse.

"Ovenpå et politisk turbulent år på folkeskoleområdet er der brug for ro og tryghed. De nye udviklingsplaner i partnerområderne, der skal være klar 1. januar, skal have tid til at få mulighederne frem.Derfor er der enighed om, at den struktur, der nu er vedtaget, er gældende i de næste 4 år.

Venstre, Konservative og Socialistisk Folkeparti tilkendegiver at være uenige i sammenlægningerne af Tommerup Skoles og Tallerupskolens overbygninger.

Vi vil fastholde strukturen og aktivt understøtte partnerområdernes udviklingsplaner."

Ifølge Mogens Mulle Johansen (SF) vil SF, Venstre og Konservative stadig rulle flytningen af overbygningen tilbage.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.

Mere om emnet

Se alle
9
Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

Budgetforhandlinger brudt sammen: - Det er rent magtmisbrug

11
Vincentz: Uanstændigt at holde børn som gidsler i sådan et spil

Vincentz: Uanstændigt at holde børn som gidsler i sådan et spil

7
Budgetaftale udenom borgmesteren: 15 millioner til Tommerup Skole

Budgetaftale udenom borgmesteren: 15 millioner til Tommerup Skole