Efter borgermøde: Uenighed om brug af hus

Hvilken vej for Linien 2 i Haarby? Der er ikke enighed om, hvad huset og grunden, Assens Kommune ejer, i fremtiden skal bruges til og hvem der må bruge det. Det var også ved denne bygning, at storprojektet Net-Ball skulle have været bygget. Men det blev ikke til noget. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Efter borgermøde: Uenighed om brug af hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er uenighed om, hvad den gamle landinspektørbolig på Linien 2 i Haarby skal bruges til fremover. Den ene af de uenige parter mener, at et forslag om en modeljernbane, der skal tiltrække mange turister til huset, er urealistisk.

Haarby: Hvilken vej skal man gå på Linien?

Det er spørgsmålet i Haarby. Den gamle landinspektørbolig på Linien 2, hvor det skrinlagte storprojekt Net-Ball skulle have været bygget, er atter kommet i spalterne. Det skyldes, at Haarby Turist- og Kulturråd (HTK) og Haarby Lokalråd begge har lagt billet ind på, hvad ejendommen fremover skal bruges til. Og langtfra er enige om det.

20. marts var Assens Kommune vært ved et borgermøde i huset med bl.a. plan- og kulturchef Peter Nielsen, hvor kommunen gerne ville høre parterne.

Lokalrådet ønsker at fortsætte den nuværende ordning, hvor lokalrådet har fået brugsretten af kommunen og bruger bygningen, der kaldes Kulturlinien, som kultur- og medborgerhus. Det benytter flere aktører sig af. Lokalrådet har haft brugsretten siden 2015. Men den udløber ved årsskiftet.

Modsat ønsker HTK bl.a. at indrette en café, lave et værested for unge, lave et galleri og indrette en modeljernbane for den lokale modeljernbaneklub, som kan være en turistattraktion.

Linien 2
Den gamle landinspektørbolig på Linien 2 i Haarby benyttes i dag som kultur- og medborgerhus under navnet Kulturlinien.I 2015 fik Haarby Lokalråd råderetten over boligen og grunden af Assens Kommune. Aftalen udløber ved årsskiftet.

Driftsudgifterne til Linjen 2 var i 2016 på 67.057 kroner. I 2017 var beløbet på 51.990 kroner, ifølge kommunen.

Foreninger, der benytter Linien 2, er bl.a. Haarby Lokalråd (og dets forskellige undergrupper), Haarby Handelsforening, Haarby Jagtforening, LOF og Haarby Amatør Teater. Det kan også bruges til foredrag, kurser og mødelokale.
Formand for Haarby Lokalråd finder det urealtisk, at en modeljernbane kan trække mange turister til Linien 2 i Haarby. Privatfoto
Formand for Haarby Lokalråd finder det urealtisk, at en modeljernbane kan trække mange turister til Linien 2 i Haarby. Privatfoto

Et hus for alle

Formand for Haarby Lokalråd, Henrik Taaning, siger, at huset skal være for alle.

- Vi vil gerne drive det som hidtil. Et fuldstændigt åbent hus for alle. Det behøver ikke engang at være en forening. Bare det falder ind under rammerne. En af dem er, der ikke må være nogle faste opstillinger i huset, fortæller han.

Det, mener han, er problemet med bl.a. HTK's ønske om en modeljernbane. Det ville være en fast opstilling i huset, og det ønsker kommunen ikke, bemærker Henrik Taaning.

- Det ville være ærgerligt at låse førstesalen til en modeljernbane. Så er der altså ikke plads til jagtforeningen og alle de andre brugere, siger han.

Indtil videre har kommunen bedt parterne om at mødes og bad dem på mødet lave en styregruppe, som skal komme med en anbefaling til kommunen om brugen af huset. Styregruppen kom til at bestå af tre medlemmer fra lokalrådet og to fra HTK. Det blev resultatet af en afstemning på mødet.

Henrik Taaning fortæller, der på mødet var en del fortørnelse over, der i det hele taget skulle nedsættes en styregruppe, da lokalrådet jo er for alle.

- Der var nogle, der var fortørnede over, at der er en forening (HTK, red.), der lige nu ikke er rigtig aktiv, og hvor man ikke helt ved, hvem der er bestyrelse og medlem, nævner han.

Han tror ikke på, modeljernbanen kan trække alle de turister, som HTK regner med vil komme.

- Det er flere turister, end der er i Assens Kommune, siger han.

Samarbejde er vejen frem

Henrik Taaning ved ikke, om man kan nå til enighed.

- Umiddelbart bliver det svært, men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Samarbejde er vejen frem, siger han.

Medlem af lokalrådet, Jens Jakobsen, også medlem i byrådet for Venstre, synes, det er fedt, så mange vil bruge Linien 2. Men:

- Jeg håber, der bliver plads til nogle af de tiltag, som HTK kommer med. Men jeg har svært ved at se, hvordan der skal blive plads til en stor modeljernbane, der skal tiltrække 40.000 turister om året, som der blev snakket om, siger han.

Efter borgermøde: Uenighed om brug af hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce