Vejdirektoratet indstiller, at Terrariet i Vissenbjerg får lov til at sætte to brune turistoplysningstavler op på Den Fynske Motorvej ved afkørsel 54.

Vissenbjerg: Onsdag eftermiddag dumpede en mail af den slags, der sent vil blive glemt, i Morten Jørgensens indbakke.

Mailen var fra Vejdirektoratet, og beskeden lød, at Terrariet i Vissenbjerg, som Morten Jørgensen er direktør for, er blevet indstillet til at få stillet to brune turistoplysningstavler op på Den Fynske Motorvej.

- Det er superfedt, og jeg blev rigtig rigtig glad, da jeg læste det. Vi er glade for, at de (udvalgsmedlemmerne, der har vurderet terrariets ansøgning og besøgt krybdyr-zooen, red.) kan se, at terrariet virkelig er et sted, der udvikler sig i øjeblikket, siger Morten Jørgensen, som fejrede nyheden med en kold fyraftensøl i haven derhjemme.

De brune skilte

De brune skilte oplyser om turistattraktioner, og de stilles langs motorvejen i Danmark.Det er dog ikke alle, der kan få sit navn på et brunt turistskilt. Reglerne er:

Seværdigheden eller attraktionen skal ligge maksimalt 15 km fra nærmeste motorvej.Der skal være en "ledig" afkørsel, dvs. der må kun opstilles én turistoplysningstavle pr. frakørsel i hver retning.Vejdirektoratet skal først foretage en trafiksikkerhedsmæssig vurdering.Det er attraktionerne, som via egenbetaling har omkostningerne. Et sted mellem 120.000-140.000 kr. pr. seværdighed. Beløbene dækker kun etablering og indkøb af tavle og opsætning. 

- Det er noget, vi har arbejdet på i et år, og vi har lagt mange kræfter i det, fordi det er rigtig vigtigt. Så det er en kulmination på lang tids arbejde. At det så har en glædelig udgang, er jo det bedste, der kan ske. Det er rigtig fedt, mener Morten Jørgensen.

Forbi ministerens bord

Skiltene er lig dem, som i dag henviser til eksempelvis H.C. Andersens Hus, Egeskov og Ladbyskibet.

Terrarie-versionen skal stå ved afkørsel 54, og i første omgang har udvalget godkendt opsætningen af det ene skilt. Det drejer sig om det skilt, man vil kunne se, når man kører fra Middelfart mod Odense.

I forhold til det andet skilt er der en udfordring.

- Det ene skilt skulle være godt nok - det er godkendt. Men når man kører fra Odense mod vest, kommer afkørslerne lidt tæt, så der er Vejdirektoratet ved at finde ud af, hvad man gør der. Vi er indstillet til to skilte, men det skal lige løses et problem med det ene skilt.

- Der står i brevet, at der skal hentes en ministeriel dispensation for at sætte et skilt op der. Den håber vi selvfølgelig på kommer, siger Morten Jørgensen.

Ifølge reglerne må der kun være et skilt ved en afkørsel, og kun hvis det ikke generer trafiksikkerheden.

Flere gæster

Terrarie-direktøren har store forventninger til skiltenes effekt. De skal nemlig være med til at øge antallet af gæster, som indløser billet og kigger nærmere på terrariets mange og forskellige krybdyr, padder og slanger.

- Det er superfedt for Terrariet, for Assens Kommune og for de omkringliggende attraktioner, som vi selvfølgelig også vil formidle, når folk besøger os. Vi forventer helt sikkert, at der bliver tiltrukket mange flere gæster til terrariet. På sigt håber vi, at skiltene har betydning for mellem 5000 og 10.000 gæster om året. Det er mange gæster, siger Morten Jørgensen.

Det er endnu uvist, hvornår trafikanter på motorvejen kan lade sig lokke til et visit i Terrariet i Vissenbjerg via et brunt skilt ved afkørslen til Vissenbjerg.

- Vi forventer ikke, at vi har det klar og sat op inden sommerferien. For nu skal skiltet først tegnes, så skal det produceres, og så skal det sættes op. Vi regner med, det er oppe inden efterårsferien.

- Man har altid lov at håbe, at det er oppe inden sommerferien, men det er nok ikke realistisk. Det er jo lige om hjørnet, erkender Morten Jørgensen.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Stort cadeu til Terrariet

Stort cadeu til Terrariet