Haarby Turist har fået opgaven med at fragte spillerne og vip-gæsterne ved e-sportsturneringen ESL Pro League Finals i Odense mellem deres hotel og spillestedet.

Haarby/Odense: Når det regner på præsten, drypper det på degnen, lyder et velkendt tungemål.

Og det har stadig sandhed i sig. For selvom det store internationale e-sportsstævne ESL Pro League Finals foregår i Odense, trækker det også tråde til Haarby. Eller måske rettere ruter.

Busselskabet Haarby Turist er nemlig blevet hyret til at køre spillerne og andre vip-gæster mellem Grand Hotel i Odense, hvor de bor, og til Sparekassen Fyn Arena, hvor turneringen finder sted.

- Vi startede med at køre mandag. Vi kører hver eneste fra ved 9-tiden til midnat og nogle dage til efter midnat, og det bliver vi ved med, indtil søndag når det slutter.

- Vi kører i pendulfart hele dagen efter behov. Der bliver færre og færre (spillere i takt med at holdene bliver slået ud, red.), men behovet for busserne er der stadig, for er der bare fem, som vil afsted, så kører vi dem, fortæller Lene Kastrup, der tilrettelægger turistbusturene i Haarby Turist.

Seks minibusser er hver dag udstationeret i Odense, og de bliver betjent af 12 chauffører, der arbejder i to skiftehold, så døgnet er dækket ind.

Og der er også ture ud af Odense.

- I dag har vi været i Billund Lufthavn for at hente nogle personer. De skal tilbage på søndag, siger Lene Kastrup.

Skæpper i kassen

Det var Haarby Turist, der tog kontakt til arrangørerne af ESL Pro League Finals, da Lene Kastrup læste om stævnet i avisen.

- Selvom vi kun er en lille brik i alt det der, så synes jeg, det var sjovt, at vi er med i det. Det er ret godt for vores firma, og det har været spændende, siger Lene Kastrup og medgiver, at aftalen med ESL Pro League Finals skæpper godt i kassen.

- Det er jo på et dejligt tidspunkt, hvor der lige knap er så meget gang i turistkørslen, så falder det her fint for os. Vi kører for Gislev Rejser og har gang i turene der, men turene for foreninger og skoler er der ikke rigtig på denne årstid. Så det er fint at få en god ordre hjem der, siger Lene Kastrup og roser arrangørerne for også at tænke på chaufførerne.

- De får en flot behandling. De har fået et venteværelse, hvor de kan få en kop kaffe, så de ikke skal hænge i bilerne eller stå udenfor og fryse. Der bliver sørget rigtig flot for dem, siger hun.

Haarby Turist kører sidste tur søndag aften, når stævnet er slut.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Se med live: Semifinaler i ESL Pro League fra Odense

Se med live: Semifinaler i ESL Pro League fra Odense

E-sport: Sej kvinde i en mandeverden

E-sport: Sej kvinde i en mandeverden

1
E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben

E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben