Dyt dyt: Råt kød ruller ud

Per Rasmussen og Simone Jensen har tidligere solgt fisk sammen. Nu vil de sælge kvalitetskød. Foto: Line Olesen

Dyt dyt: Råt kød ruller ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer igen kød i slagterforretningen i Aarup, men ikke i vinduet. Kødet skal i stedet sælges fra en kødbil.

Aarup: En isbil, fiskebil og ostebil.

Du har hørt om alle tre ting, ik', men hvad med en kødbil?

Kødbiler er ikke noget, du ser hver dag, men de findes. Primært i København, men nu dukker der snart en op på Fyn også.

Slagter Per Rasmussen og 21-årige Simone Jensen har nemlig etableret virksomheden Fyns Gourmetkød, og salget af kød skal foregå via en salgsbil. Opskæringen af kødet, tilberedningen af røgvarer og bagningen af leverpostejen kommer til at foregå på Bredgade 57 i Aarup, men der kommer ikke til at ligge slagtervarer i butiksvinduet, fortæller Per Rasmussen.

- Man kan selvfølgelig godt lige kigge ind, hvis man mangler et eller andet, men idéen er, at salget skal foregå via vores salgsbil.

Endnu er der ikke kommet logo på bilen, og der er også noget med strømmen, men det hele skulle være fikset inden onsdag, hvor Per Rasmussen og Simone Jensen indvier kødbilen på torvedag i Odense. Indtil videre har de fået en stadeplads to gange om ugen på Sortebrødre Torv i Odense, og en gang om ugen placerer de kødbilen på Ringe Torv.

-Vi håber, at folk er nysgerrige. At de vil være åbne for at købe kød på den måde, siger Per Rasmussen, som blev udlært slagter for 30 år siden.

-Vi håber, at folk er nysgerrige. At de vil være åbne for at købe kød på den måde
Per Rasmussen, indehaver af Fyns Gourmetkød.
Per Rasmussen og Simone Jensen har startet en rullende slagterforretning ved navn Fyns Gourmetkød. Firmaet hører hjemme på Bredgade i Aarup, men der vil ikke blive solgt kød fra den gamle slagterforretning. Foto: Line Olesen
Per Rasmussen og Simone Jensen har startet en rullende slagterforretning ved navn Fyns Gourmetkød. Firmaet hører hjemme på Bredgade i Aarup, men der vil ikke blive solgt kød fra den gamle slagterforretning. Foto: Line Olesen

Vil sælge kvalitetskød

At firmaet hedder Fyns Gourmetkød er ikke nogen tilfældighed.

Per Rasmussen og Simone Jensen har nemlig en helt klar idé om, at de vil sælge kvalitetskød.

- Vores svinekød er Svendborg Gourmetgris, og oksekødet kommer fra Kildegården. Og så bliver det slagtet på Svendborg Slagtehus, hvor tingene stadig foregår på lidt gammeldags manér. Det hele kommer ikke bare igennem en maskine, men der er hænder og øjne på kødet, og det er med til at sikre kvaliteten, siger Per Rasmussen, som er den kødkyndige i makkerparret.

Og som ikke kunne finde på at starte virksomheden uden Simone Jensen, som til daglig studerer tysk og virksomhedskommunikation på SDU.

- Puha, der er meget administration. Det er dejligt at være to om det, siger han.

Typisk vil det også være Simone Jensen, som vil være at finde i den rullende slagterforretning.

- Jeg kan rigtig godt lide kundekontakten. Jeg vil gerne ud og snakke med folk, og jeg kan ikke sidde stille sådan en hel dag. Derfor er blandingen af det administrative og salgsarbejdet en rigtig god kombination for mig, siger hun.

Ikke langt fra tanke til handling

Idéen til kødbilen opstod, da Per Rasmussen en dag så en salgsbil til salg i avisen.

- Jeg havde ikke noget arbejde på det tidspunkt, og så tænkte jeg, at det kunne man jo også.

Efter et stykke tid nævnte han idéen om den rullende slagterforretning for Simone Jensen.

- Det var vel i november, at jeg så bilen første gang, og i januar købte vi den. Nu må vi se, om idéen holder. I første omgang handler det bare om at komme ud, så folk kan se os og få en snak med os. Så håber vi jo på, at det lige så stille vokser, lyder det fra Per Rasmussen, som får den første levering kød fra Svendborg Slagtehus i dag, fredag.

Dyt dyt: Råt kød ruller ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce