Dyrt vand i Assens: Mange ting påvirker prisen


Dyrt vand i Assens: Mange ting påvirker prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbruger og Konkurrencestyrelsen holder øje med forsyningsselskabernes økonomi, men blander sig ikke i afgiftens størrelse.

Mange faktorer spiller ind, når et forsyningsselskab skal fastsætte prisen på spildevandet. Derfor kan man heller ikke umiddelbart sige, om den pris på 70 kroner for hver kubikmeter brugt vand, som Assens Forsyning vil forlange i år, er for høj.

Det siger kontorchef i Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Tone Madsen.

Sekretariatet sætter økonomiske rammer for forsyningsselskaberne, men de er udelukkende med udgangspunkt i effektiviseringskrav. Man kan ikke vurdere, om eksempelvis Assens Forsyning er for investeringsivrig. Det er bestyrelsens beslutning, hvornår der skal eksempelvis renoveres eller separeres, og det er byrådets opgave at vurdere, om taksten svarer til de økomomiske rammer, der er sat.

Forsyningssekretariatet ser kun på, om investeringen har været effektiv, så priserne ikke løber løbsk.

- Skulle vi vurdere investeringerne, skal vi kende hele deres ledningsnet og vide, hvilke rør de har brugt, og så detaljeret kan vi ikke gå ind. At et selskab er mindre effektivt end et andet vil for eksempel sige, at det, det leverer, koster mere end samme ydelse koster hos et andet selskab, siger Tone Madsen.

Effektivitet

En høj pris er ikke nødvendigvis et tegn på ineffektivitet. Det kan også være forårsaget af krav fra anden lovgivning. Der kan for eksempel være høje krav til udledning til et særligt sårbart vandområde, forklarer hun.

- Vand- og forsyningsselskaber kan godt hæve deres takst, hvis vi har sagt, at det må de gerne efter at have lagt effektiviseringskrav. Jeg ved ikke, om det er tilfældet med Assens, men et selskab kan godt have krævet mindre, end det må og så beslutte at hæve taksten for at henlægge til fremtidige investeringer. Det kan være en klog beslutning. Men jeg kan godt forstå, hvis borgeren tænker, hvad sker der lige her.

- De (forsyningsselskaberne, red.) skal have et incitament til at effektivisere, så vi ikke betaler mere end nødvendigt, siger Tone Madsen.

Dyrt vand i Assens: Mange ting påvirker prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce