Dom: Blaabjerg mister omstridt campingplads


Dom: Blaabjerg mister omstridt campingplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campingmand Per Blaabjerg, der ejer campingpladsen CampOne Assens Strand, fik ikke de ønskede millioner kroner, han forlangte i retssagen mod Assens Kommune. Campingpladsen skal leveres tilbage til kommunen.

Han skal betale 380.000 kroner tilbage til kommunen, fastslår retten efter dom.

Assens: Campingmand Per Blaabjerg har tabt campingsagen i Assens.

I hvert fald hvis man ser på, at han ikke fik de penge, han ønskede i kompensation af Assens Kommune - mindst 7,2 millioner kroner og ikke kan beholde campingpladsen i Assens.

Men alligevel kommer Per Blaabjerg ud med godt fem millioner kroner, fordi han får købssummen tilbage og samtidig skal have en kompensation på to millioner kroner.

Campingsagen
Sagen handler om, hvorvidt Assens Kommune i 2015 kunne ophæve købsaftalen til 3,3 mio. kr. med Per Blaabjerg. Det var efter fund af noget forurening på noget af campingpladsen - på den såkaldte anneksplads. Det kunne kommunen ikke, mente Per Blaabjerg. Jo, det kunne kommunen godt, mente Assens Kommune modsat. Grundet det, kommunen kaldte for bristede forudsætninger, fordi der i kommunens optik ikke længere så kunne skabes en femstjernet campingplads under de nye konditioner.
Per Blaabjerg. Arkivfoto: Kim Rune
Per Blaabjerg. Arkivfoto: Kim Rune

Assens Kommunes advokat i sagen, Nis Stenmann Knudsen, Kielberg Advokater, mener at dommen gik kommunens vej.

- Jeg har telefonisk fået at vide, at handlen er hævet med rette. Det er jeg i sagens natur særdeles tilfreds med, siger han.

Han har ikke fået dommen at se endnu, så han kender ikke præmisserne.

Assens Kommune er blevet pålagt at tilbagebetale købssummen på 3,3 millioner kroner, fortæller Nis Stemann Knudsen.

- Og derudover en kompensation på to millioner kroner, siger Nis Stemann Knudsen, formentlig for tabte indtægter i den periode, den forurenede del af campingpladsen har været lukket.

Per Blaabjerg havde som skrevet håbet på mindst 7,2 millioner kroner og helt op til godt 50 millioner kroner.

Grenen Camping A/S, der ejer CampOne Assens Strand, skal betale 380.000 kroner tilbage til Assens Kommune i sagsomkostninger, oplyser Nis Stemann Knudsen.

Per Blaabjerg havde via sit firma Grenen Camping A/S, som driver campingpladsen i Assens, forlangt under alle omstændigheder ca. 7,2 mio. kr. for tabt fortjeneste af kommunen, fordi pladsen ikke har kunnet udlejes fuldt ud pga. forureningen, som blev fundet i 2014. Den tvang ham til at lukke noget af sin campingplads.

Og subsidiært godt 50 mio. kr. Det var i det tilfælde, Per Blaabjerg skulle forlade campingpladsen, da kommunen havde hævet aftalen, men at retten fandt det var uberettiget at gøre det. Yderligere lå der et krav mere: 39 mio. kr. Det var i den situation, hvis Per Blaabjerg beholdt campingpladsen, men at kommunen ikke skulle rense op, og Per Blaabjerg derfor ikke kunne bruge annekspladsen, hvor forureningen er.

Per Blaabjerg ville gerne have drevet campingpladsen videre.

Meningen var fra starten, at pladsen skulle være femstjernet. Efter stjerneanmærkningerne hos Campingrådet. Imidlertid er rådet gået konkurs og er helt ophørt.

Det har ikke været muligt - endnu - at få en kommentar fra borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), eller resten af byrådet. Men kommunen oplyser, de udsender en pressemeddelelse senere på eftermiddagen.

Dom: Blaabjerg mister omstridt campingplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce