Dømt på sin 18 års fødselsdag


Dømt på sin 18 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: - Det er jo din fødselsdag i dag. Tillykke med det.

Med de ord bød dommeren i Assens Byret en 18-årig fødselar velkommen, da han forleden måtte stå skoleret, tiltalt for ikke mindre end 36 kriminelle forhold på en gang.

Fødselsdagsgaven lød på fem måneders betinget fængsel, en bøde på 3000 kroner samt et års tilsyn under kriminalforsorgen.

Den 18-årige, der kommer fra Haarby-egnen, stod tiltalt for en lang række ugerninger, heriblandt biltyverier, knallerttyverier, overtrædelser af færdselsloven og indbrud på stribe. Han erklærede sig skyldig i 34 af forholdene, mens retten valgte at frafalde de sidste to. Langt de fleste af forbrydelserne blev begået på Vestfyn.

Angrende ung mand

Anklageren krævede, set i lyset af den omfattende kriminelle aktivitet, at den unge mand skulle idømmes otte måneders fængsel, og at mindst en del af fængselsstraffen skulle være ubetinget. Dette på trods af, at alle forbrydelserne blev begået, inden den tiltalte fyldte 18 år.

Forsvareren mente derimod, at et fængselsophold blot ville gøre ondt værre og appellerede derfor til retten om ikke at idømme den 18-årige en ubetinget fængselsstraf.

Udfaldet blev altså en mellemting. Den unge mand virkede angrende, og han havde bestemt ikke nydt de næsten to måneder, han sad varetægtsfængslet, inden sagen kom for retten. Han udtrykte blandt andet sin fortrydelse ved at tilstå endnu flere forhold, end han i første omgang stod tiltalt for.

Inden han forlod retten, lovede den 18-årige fødselar, at retten i Assens ikke vil få ham at se igen. Til gengæld lovede dommeren, at en ubetinget fængselsstraf er en oplagt mulighed, hvis den unge mand ikke holder sig på måtten.

Dømt på sin 18 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce