Dødstaget endte inde i skoven


Dødstaget endte inde i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRAMA: Indtil bliktaget blev fundet, troede politiet, der var tale om en forbrydelse

ASSENS: - Vi er dybt berørt, sagde en ung kvinde, da hun søndag formiddag sammen med sin far stod og kikkede på resterne af det bliktag, som dagen før havde dræbt to mænd i kolonihaverne ved Skovvej. Taget var under den orkanagtige storm midt på eftermiddagen blæst af et havehus, som tilhørte kvinden og hendes mand.

Det røg 50 meter gennem luften, ramte og dræbte de to mænd og fortsatte tværs over Skovvej for at ende lidt inde i Skovvanlægget på p-pladsen ved siden af Skovpavillonen.

- Da vi hørte om ulykken i radioen sidst på eftermiddagen vidste vi straks, at der måtte være tale om vores tag. Det er nemlig det eneste af blik i hele havekolonien, fortæller kvinden. Senere blev vi helt sikre, da vi så taget i fjernsynet.

Ægteparret er så chokeret over begivenheden, at det har bedt om anonymitet.

Var godt skruet fast

- Taget er fra 1998 og har således overlevet orkanen i 1999. Vi havde netop sat ekstra skruer med plastickapper i hele vejen rundt, fordi taget havde løsnet sig lidt i den ene side under efterårets kraftige blæst, fortæller kvinden. Vores have ligger på den mest åbne grund lige ud mod sukkerfabrikken.

Bliktaget er sammen med en taglægte fløjet ca. 50 meter gennem luften, inden det ramte de to mænd, som formentlig blev dræbt på stedet.

- Ingen kan bebrejde ejerne af huset noget. Vi kan se på lægten, der fulgte med, at der var tale om byggeri af god kvalitet, siger vagthavende hos Assens Politi, vicepolitikommissær Carsten Riis.

De dræbte

De dræbte er den 54-årige Bent Rasmussen, Lille Kirkestræde 2, Assens, og den 66-årige Preben Rasmussen, Østergade 98, Assens.

Det formodes, at de har været på vej ned i kolonihaveområdet for at tjekke om stormen havde ødelagt Bent Rasmussens store drivhus. De nåede at gå 20 meter ad stien fra Skovvej, inden de blev ramt af den 12 kvadratmeter store blikplade.

Nøjagtigt hvornår er ikke afklaret. Men en ung kvinde slog klokken 15.27 alarm, da hun fra Skovvej så de to mænd ligge på stien.

I første omgang troede politiet, der var sket en forbrydelse, indtil en Falckmand opdagede, at der lå et bliktag et stykke inde i Skovanlægget. Det viste sig at have blodspor og tydelige mærker, der fortalte, hvad der var sket. Vinden havde været så kraftig, at taget var fortsat 66 meter efter at have ramt de to mænd.

Først i løbet af søndagen fandt politiet ud af, hvor taget kom fra. Det var for farligt at gå ind i området lørdag. Grene, skidt og møg føg gennem luften.

- Preben Rasmussen var ungkarl og næstformand i kolonihaveforeningen, fortæller formanden Egon Johansen.

Haven var hele hans liv

- Preben tilbragte altid sommeren herude, og haven var hele hans liv.

Bent Rasmusen, der var gift, havde ikke haft kolonihave i helt så mange år. Hans kone, Gunna, er kasserer i haveforeningen.

I går eftermiddags myldrede det i øvrigt med pressefolk i kolonihaveområdet. Og Egon Johansen blev for første gang i sit liv interviewet både til tv og BT og Ekstra Bladet.

I livsfare på marinaen

Det var i øvrigt lige før, stormen havde krævet endnu et menneskeliv i Assens.

Den legendariske tidligere direktør for Bryggeriet Vestfyen, Bent Bach Sørensen, tilså lørdag kl. 11.55 sin båd Amanda, der er klodset op ved Assens Marina.

- Pludselig væltede båden bag mig. Den ramte mig i ryggen og mit hoved blev banket ind i min egen båd. Det skete 20 centimeter til venstre for et jernrør, der stikker ud fra fra stativet, som holder min båd. De 20 cm skilte mig fra en smertefuld død. Nu har jeg blot været til observation for hjernerystelse med besked om at holde mig i ro, og så skal det tjekkes, om der er piskesmeld efter skubbet i ryggen.

Fortalte Bent Bach Sørensen, da han mødte Stiftstidende ved Skovpavillonen over for kolonihaverne. Som formand for pavillonen skulle han tjekke, om den var sluppet godt gennem orkanen. Tilsyneladende var der kun røget et par tagsten over indgangspartiet.

Dødstaget endte inde i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce