Efter 15 års pause har dilettant igen indtaget Jordløse og omegn

Jordløse: - Min datter fik fat i fire billetter til koncerten med Bruce Springsteen. Der var udsolgt på 55 minutter! Mon det går lige så hurtigt med dilettanten?, griner Einar Pedersen, der spiller med i årets dilettantforestilling i Jordløse, "En Hosekræmmer Søger Natlogi".

Og det går da ikke helt dårligt med billetsalget til den første dilettantforestilling i Jordløse i 15 år. Forestillingen, der kører over to aftener i Jordløse Forsamlingshus, har indtil videre solgt halvdelen af de 150 billetter, der er sat til salg. Og det især til premiereforestillingen, der ligger lørdag den 12. marts klokken 18, hvor spisning og dans indgår i billetten.

- Og man skal være hurtig, for ellers er alle billetterne revet væk, siger Ove Jensen med et skjult smil. Han er også på scenen i år.

Første gang i 15 år

15 år er gået siden sidst, og nu er det altså tid til dilettant igen.

- Jeg håber, at vi får det op at køre igen, så vi spiller revy et år og dilettant det andet år. Det er et prøveår i år, for at se, om vi ikke kan få traditionen på benene igen, siger Morten Neldeberg, der er instruktør på forestillingen.

- Vi valgte en forestilling, der bedst beskrives som en klassisk Morten Korch historie, fordi den passede til antallet, der gerne ville være med. Og så fordi titlen passer ind i Jordløses historie, fortsætter han.

Med det mener Morten Neldeberg selvfølgelig landsbyens tradition med at kåre "Årets Hosekræmmer", der er en person, der har gjort et stort stykke arbejde for byen.

Nye og gamle på scenen

Einar Pedersen og Ove Jensen var også med dengang for 15 år siden, da der sidst blev spillet dilettant i Jordløse med forestillingen "Svend, Knud og Valdemar". Men det er ikke kun velkendte ansigter, der kan opleves på scenen.

- Vi er en god blanding af folk, der har stået på en scene flere gange, og folk, der aldrig har prøvet det før, siger Morten Neldeberg.

Det er især det sociale, der fylder, når de 15 frivillige mødes to gange om ugen.

- Det er en kamp at komme i gang, fordi vi snakker så meget, griner Morten Neldeberg.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.