Detalje og hestefinesse

Jim Rasmussen med sin hest ved distriktsstævnet i dressur i Tommerup Rideklub. Foto: Jørgen Hansen.

Detalje og hestefinesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RENDER: Fascinationen udebliver ikke, når man oplever på allernærmeste hold det samarbejde, som dressurhest og rytter har. En oplevelse der danner præcedens. Uanset hvilket niveau "enheden" har, er det svært ikke beundre, hvordan der kæles for hver enkelt detalje og finesse. Dressursporten må være perfektionisme på den gode måde.

Atmosfæren på Manngårdens Ridecenter summede i weekenden af en skøn blanding af folkelighed og konkurrence. Duften af hest, friskbrygget kaffe og grillpølser hang fint sammen.

Store og små ryttere med hver sine færdigheder på ryggen af en hest færdes imellem hinanden, alle med disciplin og respekt.

Men bag de glade smil og strålende øjne anede man en nervøsitet og spændthed, for alle var kommet for at præstere.

- Til dette dressurstævne havde vi valgt at starte klasser for både ponyer og heste, og det har været lidt af en opgave, fortæller en af stævnelederne, Mette Lauenborg, Tommerup Rideklub, og fortsætter.

- Der har ligget mange timers forberedelse bag dette arrangement, men det har også været sjovt og lidt af en udfordring. Vi har jo ikke de største rammer, men jeg synes, at vi har klaret opgaven rigtig godt, og det giver blod på tanden, fortæller hun.

Mellemstation

Distriktsstævnet i Tommerup var samtidig også for de fem- og seksårige en mellemstation for en mulig deltagelse til det kommende verdensmesterskab i Tyskland.

- Vi blev i efteråret kontaktet af Dansk Rideforbund og spurgt, om vi ville afvikle et af flere iagtaggelsesstævner med henblik på VM, hvilket vi naturligvis sagde ja til, fortæller Mette Lauenborg.

Af fynske ryttere der sent søndag eftermiddag klarede sig igennem til mellemrunden og dermed et skridt nærmere VM, kan nævnes Jim Rasmussen, Dalum, på hesten Broholms Highlight og Sanne Hemmingsen og hesten Clearwater, begge i klassen for seks-årige.

- Vi har desværre ingen lokale ryttere med helt fremme i de to klasser, men måske om nogle år vil vi se nogle på det niveau, siger Mette Lauenborg.

Den samlede resultatliste for hele stævnet kan ses på klubbens hjemmeside: www.Tommerup-Rideklub.dk

Detalje og hestefinesse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce