lokaldebat

Kære Birthe Andersen

Jeg kom hjem fra min sommerferie mandag eftermiddag den 11. august og læste dit hadske udfald mod cykelryttere i Fyens Stiftstidende.

Jeg er selv både bedstefar og ivrig motionscykelrytter, og jeg tænkte meget på dit indlæg under min træningstur mandag aften. Fremover vil jeg naturligvis overveje min cykelrute og så vidt muligt lade den gå uden om Glamsbjerg, hvor du bor, og Jordløse Friskole, hvor du ønsker at "sprøjte for cykelryttere"!

Jeg har den opfattelse, at vi skal behandle hinanden anstændigt og hensynsfuldt i trafikken. Vi bør tale og skrive pænt til hinanden. Det gør mig bekymret, når en fynsk bedstemor kan svinge sig så højt op, fordi nogle cyklister har advaret om risikoen for påkørsel. De passede vel netop på børnene ved at råbe, at de skulle flytte sig. Skulle de blot have kørt dem ned - uden et ord?

For at være helt konkret vil jeg gerne spørge: Hvem overtrådte færdselsreglerne? Det skriver du intet konkret om. At man er barn og går i skole, betyder jo ikke, at man ikke skal overholde færdselsloven, og man skal naturligvis sikre sig, at der er fri passage, inden man går ud på vejen. Det er ikke sådan, at man blot kan gå ud foran cyklister, selv om man kommer ud fra en skole. Så risikerer man at blive ramt af cyklisterne. Heldigvis var der her tale om cyklister, der råbte advarende ord!

Altså, Birthe Andersen: Du bør gå hjem og lære dit barnebarn at passe på, når han/hun skal ud fra skolen. Hvadenten det er biler eller cyklister, må han ikke gå ud foran dem. Og så skal du lære ham ikke at blive fornærmet, fordi nogle søger at lære ham korrekt adfærd i trafikken.

Det er måske i virkeligheden det mest bekymrende ved din holdning. Du tåler tilsyneladende ikke at blive korrigeret. Du tror, at du og dit barnebarn har en naturlig førsteret til at færdes i trafikken, og at andre skal tage hensyn til dig, selv om du blokerer deres muligheder for at færdes dér i henhold til reglerne. Vi bør alle tage hensyn til hinanden og ikke opfordre til vold (sprøjtning!) mod andre trafikanter.
  • fyens.dk