Det bliver lidt dyrere at komme af med affaldet

Det kniber nogle gange med sorteringen af affaldet. Både i dagrenovationsspanden og på genbrugspladserne. Arkivfoto: Jens Wognsen

Det bliver lidt dyrere at komme af med affaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koster at renovere genbrugspladserne og indføre døgnåbne sektioner. Derfor får renovationstaksterne et lille nøk opad næste år.

En lille hundredkroneseddel. Så meget stiger renovationstaksten fra 2018, hvor den vil lande på 2593,75 kroner.

Den pris kommer vel at mærke til at gælde for de husstande, der benytter den mindste spand på 140 liter. Den bliver fremover standardspand i stedet for den mellemstore spand på 190 liter.

- Vi har altid en interesse i at få mere affald sorteret, så vi kan genanvende mest muligt, og en del kan klare sig med mindre spande. Vi hører fra indsamlerne, at folk putter både, sten, jord, haveaffald og ting, der kunne gå i genbrugsbeholderen i dagrenovationsspanden, siger Søren Rasmussen, drifts- og affaldschef for Affald og Genbrug.

Prisen i 2018 for husstande med spande i de to større størrelser bliver: 2731,25 kroner hvis man har 190 liter-spanden og 2812,50 kroner, hvis man har den helt store spand på 240 liter.

Hvis man overvejer en mindre spand, skal man have med i overvejelserne, at en ombytning koster 398 kroner. En ombytning kan gennemføres online eller ved at ringe til affaldskontoret.

Med den lille spand som standardstørrelse falder prisen for dagrenovationen med 96 kroner, det opvejes dog af stigende priser for genbrugspladser og den todelte genbrugsspand.

Den nye struktur på området betyder, at der skal etableres nye pladser, og andre skal moderniseres. Samtidig er der i visse sammenhænge problemer med dårlig sortering. Det gælder dels de døgnåbne stationer, hvor man kan aflevere haveaffald og genanvendeligt emballageaffald, dels de nye, røde miljøbokse.

- Miljøboksene åbnes først på den centrale kemikaliesorteringsplads, og de indeholder alt muligt også ting, der skulle have været til brændbart, siger Søren Rasmussen. Det betyder større udgifter til sorteringen. Gevinsten er mindre miljøbelastning.

De erfaringer, det forkert sorterede affald giver, bruges i kampagner over for borgerne. De fleste vil gerne sortere rigtigt, mener Søren Rasmussen, men han erkender også, at der altid vil være nogle i blandt, som er ligeglade.

Det bliver lidt dyrere at komme af med affaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce