Der kommer en god løsning inden for de næste fire år

Der var trængsel i pallehallen i Erhvervsparken TEP, da Fyens Stiftstidende og erhvervsparken inviterede til vælgermøde. Foto: Kim Rune

Der kommer en god løsning inden for de næste fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af fem emner ved onsdagens vælgermøde var det ikke overraskende skoledebatten, der satte mest gang i både politikere og tilhørere.

Tommerup St.: Politiske synspunkter blev skyllet ned med kaffe og kage fra Café Gårdhaven, da Fyens Stiftstidende onsdag aften inviterede til et velbesøgt minifolkemøde med indlagt valgdebat om udvalgte temaer.

Erhvervsparken TEP dannede rammen, og nogle af stedets virksomheder viste sig frem mellem politiske salgsboder.Mens spørgsmålet om, hvordan Assens Kommune får skabt erhvervsvækst ikke bød på de store uenigheder, og der også var enighed over hele linjen om, at der ikke er økonomi til de store drømme som søbad og Blå Boldpark, hvis ikke de fleste kan rejses via fonde, og at sagsbehandlingen skal være bedre, så var det tydligt, at den gamle strid om skolelukninger og flytning af overbygningen fra Tommerup Skole til Tallerupskolen ikke er bilagt.

Egentlig opfordrede ordstyrer Peter Hagmund, Fynske Mediers opinionsredaktør, til at skue fremad, med sit spørgsmål: Hvordan vil I sikre jer mod, at Fyns billigste skolevæsen (Assens Kommunes red.) ikke også bliver det dårligste? Men allerede med det første svar, satte Charlotte Vincentz Petersen (S) gang i en debat, der skuede mere bagud.

- Vi vil være bedst. Vi vil sikre kvaliteten og derfor iværksatte vi den proces, sagde hun med henvisning til lukningen af Skallebølle og Dreslette Skole og sammenlægningen af overbygningerne på Tallerupskolen og Tommerup Skole.

Hvad der var rigtigt og forkert, bliver de næppe nogensinde enige om, men enighed var der tilsyneladende om, at der de næste fire år er ro på skoleområdet, og de skal bruges på at få skabt en bedre skole.

- Det ærgrer mig, at vi ikke tog fat i diskussionen for fire år siden. Men meldinger fra skoler og lærere, der ikke ville forsvare at spare bredt, gjorde, at vi tog beslutningen. Nu må vi så have en debat om, hvordan vi skaber den bedste skole, sagde Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), der sammen med Enhedslisten og Socialdemokratiet dannede flertallet bag den nye skolestruktur.

Om det er store eller små skoler, der leverer den bedste vare, var der lige så delte meninger om blandt tilhørerne.

- Vi har fået en bedre skole af at få flere elever ind (fra Skallebølle red.), sagde Michael Kaznelson fra Vissenbjerg Skoles bestyrelse. En anden tilhører havde som ordblind haft en meget dårlig oplevelse af at komme ind i en stor klasse på Aarupskolen - ganske vist for godt 20 år siden - fortalte han.

Set med Charlotte Vincentz' øjne skal det handle om at få de unge videre i uddannelse.

- Vi ligger nummer 92 i Danmark, når det handler om at have anden uddannelse end grundskolen, påpegede hun.

Vælgermøde
Mandag aften var Fyens Stiftstidende Assens og Erhvervsparken TEP vært for et vælgermøde, hvor kandidater fra de ni opstillede partier debatterede.Fem emner blev diskuteret i løbet af to timer, hvor der var plads til flere spørgsmål fra nogle af de par hundrede vælgere, som deltog i arrangementet, der også omfattede åbent hus hos nogle af erhvervsparkens virksomheder og kunstnere.

Hvis du ikke har set debatten, kan du finde den på fyens.dk/assens
Fem forskellige emner blev debatteret på scenen, hvor avisens opinionsredaktør Peter Hagmund styrede løjerne. Foto: Kim Rune
Fem forskellige emner blev debatteret på scenen, hvor avisens opinionsredaktør Peter Hagmund styrede løjerne. Foto: Kim Rune

Tag frivillige ind

De konservatives unge kandidat Søren Thomsen havde aftenens mest overraskende forslag med - at tage frivillige ind i skolerne.

- Vi har en vision om, at vi sammen tager ejerskab, sagde han og foreslog, at skolerne tog frivillige ind som vikarer. Det kunne være trænere fra idrætsforeningerne, som betaling kunne man så til gengæld fjerne halvlejen, sagde han.

Det var ikke en vision, der fik megen medvind fra de øvrige paneldeltagere.

Var de så i stedet villige til at putte flere penge i skolevæsenet på det næste budget, ville ordstyreren have panelets svar på.Det var der bred enighed om - vel at mærke, hvis pengene er der.

Til gengæld fornemmede man et nyt politisk slagsmål i horisonten om en ny model for tildeling af økonomi til skolerne. En debat vi endnu har til gode.

Der kommer en god løsning inden for de næste fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce