Der kommer en afklaring i foråret

Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Der kommer en afklaring i foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Krægpøth, vicedirektør for Børn, unge og uddannelse i Assens Kommune, fortæller, at de lukkede skolers fremtid skal drøftes politisk ved udgangen af første kvartal 2018.

Hvilke aftaler ligger der om brug af de nedlagte skoler?

- Der er et meget fint forarbejde med de to styregrupper, og ideen er at lave en aftale efter en af de modeller, der er lagt frem, eller lave en aftale på en anden måde. Der er jo også et budget på området, som skal overholdes, og ud fra de ønsker der er til, hvordan man vil bruge lokalerne, laver vi et samlet notat til politikerne.

Der er sat 393.000 kroner af om året til tomdrift af matriklerne. Hvad vil det sige?

- Det er beregnet ud fra halvdelen af den pris, det har kostet af drive en skole med x antal elever med el, vand og varme. Der er varme på i lokalerne på næsten samme niveau, og der er rengøring på i det omfang, det er nødvendigt.

Der ligger en aftale om, at kommunen skal gøre rent på matriklerne, men den udløber til januar, hvorefter der er lagt op til, at foreningerne skal stå for det. Men der er ikke nogen ny aftale på plads. Hvad kommer der til at ske efter nytår?

- Regningen for rengøring bliver betalt ud af budgettet på 393.000 kroner også efter nytår. Det fortsætter, indtil aftalen er på plads.

Hvad er Assens Kommunes udgangspunkt for, hvad bygningerne skal bruges til?

- Der ligger mange forskellige ønsker, og jeg tror overordnet set, at Assens Kommune er helt klar på at understøtte de borgerdrevne forslag, der er. Der er som sådan ikke nogen begrænsninger, hvis der er gode ideer - og der ligger nogle meget spændende ideer, men nogle kan være svære at forfølge.

Hvem skal beslutte, I hvilket omfang borgere, foreninger osv. må bruge skolerne?

- Som udgangspunkt er det besluttet, at de må bruge dem, men endeligt er det politikerne, der skal beslutte det.

Hvornår bliver det afklaret, hvad der kommer til at ske?

- Ved udgangen af første kvartal skal vi se, hvor vi skal stikke henad, og så forventer jeg, at politikerne skal tage stilling herefter og i den forbindelse se på, om der er noget, der skal understøttes med mere økonomi.

Kommer foreningerne til at betale leje for lokalerne til kommunen?

- Man får jo lokaletilskud til at købe sig ind i haller og andre lokaler, og derudover stiller kommunen sine lokaler gratis til rådighed. Så det vil ikke blive en udgift for foreningerne.

Er der planer om fortsat at bruge skolerne kommunalt? For eksempel viser Vissenbjerg Skole interesse for at bruge lokaler på Skallebølle Skole i forbindelse med fagdage.

- Hvis en skole vil bruge lokalerne fast, så er det en markant politisk beslutning, der skal tages. For man har sparet nogle penge ved at nedlægge skolerne, så det må være en politisk sag, hvis man vil bruge de ledige lokaler.

Der kommer en afklaring i foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce