Den blå boldpark er blevet grøn

Jordbassinerne skal fortsat være bynær natur, men de skal også lægge jord til en ny feriby med feriehuse og hoteller. Arkivfoto: Kim Rune

Den blå boldpark er blevet grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver vildt i Assens' sydvestlige hjørne, hvis det går, som udviklingsplanen for Assens foreslår. Her ligger "det vilde søbad", "den vilde landskabspark", landskabshotel og ferieby og "den grønne boldpark".

Assens: Både boldpark og og søbad, nu skrinlagte projekter, som der tidligere er blevet lagt mange lokale kræfter i, dukker op igen i udviklingsplanen for Assens by, Fremtidens Assens. Boldparken, der før var blå, er ganske vist blevet til Den Grønne Boldpark og søbadet er ikke længere ved Mariendal Strand, men på kanten af jordbassinerne.

Årsagen til, at de er med, er ifølge planlægger i Assens Kommune, Anders Dam, at Bark, rådgivningsfirmaet, som har været med til at udarbejde udviklingsplanen, fik en stak af gamle projekter og visioner, der "aldrig var kommet længere end idebasis", de er så pudset lidt af og har fundet plads i Fremtidens Assens. Planen er ikke nødvendigvis et udtryk for, at sådan bliver det, men et oplæg og nogle anvisninger til, hvordan Assens kan sætte en god udvikling i gang med henblik på at udnytte sine potentialer.

Forbindelser

Den grønne boldpark tænkes som et sted, der samler alle byens idrætsforeninger. De flade omgivelser på området mellem rådhus og Arena Assens ud til Sdr. Ringvej skal "moduleres med bakker og søer" og dermed skabe sammenhæng til jordbassinerne både visuelt og fysisk i form af stibroer mellem bakketoppe. Mod nord skabes der ligeledes forbindelse til havnepladsen og Nordre Havnevej.

På jordbassinerne er der lagt op til, at der laves en ferieby med 70 fritliggende feriehuse og et hotel. Den tanke har SF og DF foreløbig modsat sig i Miljø-, Teknik- og Planudvalget.

Borgmester Søren Steen Andersen gør opmærksom på, at der kun er tale om cirka syv hektar, der afsættes til feriebyen. Der vil stadig være mere end fire gange så meget naturområde.

Mandag 6. maj klokken 19-21 bliver der mulighed for at give sin mening til kende om elementerne i planen på et borgermøde i Arena Assens klokken 19-21.

Den blå boldpark er blevet grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce