Debatside erklæret stendød


Debatside erklæret stendød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DØDSDOM: Kun SF'er ville redde debatten på Vissenbjergs hjemmeside

VISSENBJERG: Vissenbjerg Kommunes debatside på internettet er stendød fra i dag.

Dødsdommen blev afsagt af et flertal i byrådet sidst på eftermiddagen i går. Kun SF's Flemming Risskov Jørgensen ville redde den frie debat på siden. Selv om han betegnede nogle af indlæggene helt ude i skoven, mente han ikke, at det var kommunens opgave at være smagsdommer.

- Hvis vi havde haft en mere konsekvent holdning og havde fulgt reglerne for indlæg, havde vi ikke haft nogle problemer, sagde Flemming Risskov, som ikke mente, at det var et spørgsmål om ressourcer til aflønning af en debatredaktør for at opretholde en ordentlig debatside.

Jan Steffensen (S) kunne godt følge han et stykke af vejen.

- Men vi er desværre nødt til at lukke siden, for der mangler en dirigent, og det er et spørgsmål om penge, sagde Steffensen.

Borgmester Lene Due (S) beklagede, at intentionerne om et levende borgermøde i form af en debatside på nettet var slået fejl.

- Erfaringen viser, at hvis vi virkelig vil noget med en debatside, så skal der afsættes de nødvendige ressourcer til en dirigent. Det kunne give siden et løft. De penge har vi ikke i øjeblikket, men der er så mange andre muligheder for, at borgerne kan komme til orde, tilføjede Lene Due, som ikke ville udelukke, at spørgsmålet kunne tages op igen i forbindelse med budget 2005.

Skidtspande

John Jakobsen (Borgerlisten) understregede, at Vissenbjerg i mange år havde ført en megen åben politik over for borgerne og havde været blandt de første kommuner med en debatside på nettet, men han syntes, det havde været lidt af en skuffelse at opleve det niveau, debatten var blevet ført på med den ene skidtspand efter den anden.

- Nu har vi givet siden en chance, men det har ikke hjulpet, så jeg er enig i, at vi lukker den indtil videre, tilføjede John Jakobsen.

Han hentydede til, at byrådet i januar vedtog nye regler for debatsiden, uden at det har hjulpet. Af sagsfremstillingen fremgår det, at der inden for den seneste måned har været to situationer, hvor en borger har hængt socialrådgivere ud med navn i forbindelse med en børn- og ungesag og en pensionssag.

En tilhører, Lars Bech Nielsen, kunne ikke i spørgetiden få Lene Due til at indrømme, at det var værre, at et barn var blevet nævnt med navn på den åbne postliste i forbindelse med en socialsag.

Debatside erklæret stendød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce