De nye byrødder anno 2018: Mød Ashil Faroukh (S)

Ashil Farokh (S). Arkivfoto: Foto: Kim Rune

De nye byrødder anno 2018: Mød Ashil Faroukh (S)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad vil de, hvem er de, og hvilken baggrund har de 10 nye politikere, der er blevet valgt ind i Assens Byråd? Fyens.dk præsenterer mellem jul og nytår Ashil Faroukh (S), Karin Christiansen (V), Jens Jakobsen (V), Flemming Risskov (SF), Nikolaj Leed (V), Knud Søby (V), Lars Kolling (DF), Tine Grau Poulsen (V), Pia Offer Madsen (V) og Berit Schaldemose (S).

- Hvorfor er du gået ind i politik?

- Jeg har altid haft interesse for det samfund, jeg har levet i. Uanset om jeg har været i Afghanistan (hvorfra han kom til Danmark i 2001, red.), eller hvor jeg har været. Der har været to motivationsfaktorer til at gå ind i politik: Den ene er mangfoldighed. Jeg synes, at de sidste 10-15 år har mangfoldigheden været under pres. Derfor er det vigtigt, vi sætter fokus på det. Den anden er velfærd. Den er også under pres. Det er det bedste ved Danmark. Jeg kommer udefra og synes, det er en unik samfundsmodel, vi har. Men jeg synes ikke, vi har de samme muligheder som for 10-15 år siden.

- Hvad er det vigtigste at tage fat på?

- Vi skal skabe forandring og noget godt i Assens Kommune. Vi skal et fælles billede og styrke politisk lederskab. Det er en fælles opgave. Men helt konkret vil jeg se på, hvordan vi laver en ny integrationspolitik. Jeg kender ikke alle svar, men vi skal lave et paragraf 17-udvalg, stk. 4-udvalg (dvs. et midlertidigt politisk udvalg, der nedsættes til at varetage særlige opgaver, red.). Der kunne man samle interessenter og forskellige folk, der ved noget om integration og bede dem om at kigge på, hvordan vi styrker integrationen. Vi skal fastholde nydanskerne i kommunen, så de ikke flytter. Det er et stort tab.

- Hvad vil du gerne opnå?

- Jeg vil bruge tid på integration, og hvordan vi skaber vækst. Om fire år skal vi lykkedes med integrationsopgaven. Der skal være flere boligplaceringer rundt i kommunen, hvor vi placerer folk, så de ikke kun bor i Assens by. At flere kommer i job og i uddannelse. Men også generelt styrkede relationer og venskaber mellem danskere og nydanskere. Det er hele idéen med integrationen: At vi skal komme tættere på hinanden. Jeg bruger ligeså meget tid på at arbejde på at skabe vækst.

- Hvem er dit politiske forbillede?

- Nelson Mandela, Gandhi og og en persisk digter, der hedder Rumi (Jalal ad-Din Muhammad Rumi, hvis største værk "Mesnevi" skulle rumme 25.000 digte, red.). Han er god, fordi han sætter mennesker i centrum. Han har gode værdier: Det er mangfoldighed og respekt for, hvem vi er.

- Hvad laver du, der ikke har noget med politik at gøre?

- Jeg hygger mig med min familie og venner. Vi spiller billard og skak - vi samles i min kælder.

Ashil Farokh
Ashil Farokh er 41 år gammel.

Han er er valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet med 233 personlige stemmer.

Ashil Farokh er uddannet i statskundskab fra Syddansk Universitet. Han arbejder som strategi- og projektkonsulent i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Ashil Farokh bor i Tommerup St. Han har en hustru og to børn.

Karin Christiansen
Karin Nedergaard Christiansen er 41 år og valgt ind i byrådet for Venstre med 617 personlige stemmer.Hun er læreruddannet og underviser primært i indskolingen på Assensskolen.

Karin bor i Ebberup, er gift med murermester Mads Christiansen og har to børn; en dreng i 6. klasse og en pige i 9. klasse på Ebberup Skole.

De nye byrødder anno 2018: Mød Ashil Faroukh (S)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce