De nye byrødder anno 2018: Knud Søby (V)

Knud Søby har flere uddannelser, eksempelvis automekaniker og en diplomingeniør, men han har nu i ni år drevet Sportigan i Assens, en butik han åbnede helt uden erfaring. Arkivfoto: Søren Plovgaard

De nye byrødder anno 2018: Knud Søby (V)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad vil de, hvem er de, og hvilken baggrund har de 10 nye politikere, der er blevet valgt ind i Assens Byråd? Fyens.dk præsenterer mellem jul og nytår Ashil Faroukh (S), Karin Christiansen (V), Jens Jakobsen (V), Flemming Risskov (SF), Nikolaj Leed (V), Knud Søby (V), Lars Kolling (DF), Tine Grau Poulsen (V), Pia Offer Madsen (V) og Berit Schaldemose (S).

- Hvorfor er du gået ind i politik?

- Jeg tror på, at jeg kan være med til at gøre en forskel. Jeg skrev i mit valgprogram, at hvis vi ikke udvikler, så er vi i gang med at afvikle, og jeg synes, der har været for lidt udvikling. Isærdeleshed i Assens by, men også på nogle områder i kommunen. Det skal vi have skubbet gang i.

- Hvad er det vigtigste at tage fat på?

- Det er vækst og beskæftigelse. Vi har får mange gående, som ikke er i arbejde, og som ikke bidrager til vores alle sammens fællesskab.

- Hvad vil du gerne opnå?

- At vi får skubbet gang i noget udvikling i Assens by, og at vi får flere i beskæftigelse. Der er allerede sat et arbejde i gang i den seneste byrådsperiode med den her task force, og det arbejde skal vi fortsætte, så der kommer flere i arbejde. Når jeg siger udvikling af Assens by, tænker jeg på den her helhedsplan for, hvad vi vil med mange af de områder, som i dag ligger lidt hensynende hen. Isærdeleshed fra havneområdet og hele vejen ud til Nyhuse. Hvordan får vi det bundet sammen i en større sammenhæng, så vi får en fuldstændig plan for, hvordan det skal se ud, når vi kommer til at kigge 10, 15, 20 år. Der kan vi lige så godt være realistiske; det kommer til at tage mange år at udvikle det område. Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at være med til at gøre det færdigt, men jeg vil gerne være med til at skubbe det fra land.

- Hvem er dit politiske forbillede?

- Der er mange. Nu er jeg ud af en slægt, hvor stort set alle mine forfædre har været sognerådsformænd og sådan noget. Mit forbillede er sådan nogle mennesker, som over en lang periode har været med til at sætte ting i gang og med til at flytte ting. Det er ikke nogen bestemt person, men kunne være min farfar.

- Hvad laver du, der ikke har noget med politik at gøre?

- Jeg driver for det første min forretning. Tilbage i tiden har jeg haft meget organisatorisk arbejde og bestyrelsesarbejde, men det har jeg nu stoppet for at bruge min tid på politik. Jeg kan også godt lide at løbe en tur. Det er enkelt. Det kan man gøre uden at tænke ret meget over det. Til gengæld kan man tænke mange ting, mens man løber.

Knud Søby
Knud Søby er 54 år gammel og er valgt ind for Venstre med 165 personlige stemmer.Født og opvokset i Stadil (nord for Ringkøbing).

Har flere uddannelser; automekaniker, diplomingeniør og har en erhvervsøkonomisk diplomeksamen i supply change management.

Driver Sportigan i Assens. Åbnede den for ni år siden - helt uden erfaring i den branche.

Gift med Lone og har en 16-årig datter.

De nye byrødder anno 2018: Knud Søby (V)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce