De nye byrødder anno 2018: Berit Schaldemose (S)

Berit Schaldemose. PR-foto

De nye byrødder anno 2018: Berit Schaldemose (S)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Hvorfor er du gået ind i politik?

- Jeg har faktisk altid været i politik. Jeg sad i elevrådet i sin tid, og jeg har også været i Dansk Socialdemokratisk Ungdom. Jeg kommer fra en politisk aktiv familie. Hvor nogle familier talte om fodbold, har vi altid talt om samfundsforhold, og hvad der sker. Det smittede af og vakte min interesse. Da børnene var yngre, var jeg også medlem af partiet, men jeg var mere passiv. Jeg er blevet ældre og tænkte, nu er det nu.

- Hvad er det vigtigste at tage fat på?

- Nu er jeg jo kommet i Social- og Sundhedsudvalget, og jeg synes noget af det, der har afgørende betydning er, at vi kigger på, hvordan vi sikrer, at dem med mest behov fortsat får dækket det fremover. Vi skal være gode til at se, om der kan være andre løsninger. Det skal ikke lyde som om, at vi nu skal ud i en sparerunde. Men vi kunne måske lade være med at have vedvarende §-85-sager og gøre noget andet. Det allervigtigste er, at vi får etableret et godt samarbejde i udvalget, så der mulighed for at tænke andre tanker, og at man ikke bare tænker, at man skal fortsætte alt det, man gjorde det forgangne år.

- Hvad vil du gerne opnå?

- Nogle rigtig gode og holdbare resultater i udvalget, som ikke bliver trukket tilbage, så snart der er et nyt valg. Det er utrygt for borgerne, når de politisk valgte ikke kan finde ud af, hvilken vej de skal gå.

- Hvem er dit politiske forbillede?

- Anker Jørgensen er en af de helt store ledestjerner. Men også Svend Auken, Ritt Bjerregaard og Poul Nyrup. I det helt lokale synes jeg Charlotte Kjær (tidligere Charlotte Christiansen, red.), har gjort det rigtig godt og opnået gode resultater. Jeg synes, det, der gør, at de skiller sig ud, er, at de tør stå foran med en vision. De er ikke populistiske og spørger, hvad de skal. De ændrer ikke hele tiden mening. Det kræver også, at man engang i mellem får bank for det. Det er kernen ved det repræsentative demokrati, at alle ikke behøver sætte sig ind i det hele på en gang. Politikerne må være dem, der har visioner og tør have holdninger og stå på mål for dem.

- Hvad laver du, der ikke har noget med politik at gøre?

- Jeg kører på motorcykel. Det er så upolitisk, som noget kan være. Jeg kører sammen med en flok andre motorcykelentusiaster. Det er en ren fornøjelse og giver meget frihedsfølelse. Vi er så tæt på naturen i forhold til, når man kører bil. Vi lugter markerne, mærker vinden i håret og ser fuglene og rådyrene. Det er skønt.

Berit Schaldemose
Berit Schaldemose er 51 år gammel.Hun er er valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet med 231 personlige stemmer.

Berit Schaldemose er uddannet socialrådgiver og leder. Hun arbejder i Kolding Kommune som faglig leder af socialrådgiverne.

Berit Schaldemose bor i Glamsbjerg. Hun har en kæreste, to børn og et barnebarn.

De nye byrødder anno 2018: Berit Schaldemose (S)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce