De er vilde med håndbold


De er vilde med håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: De 55 drenge og piger er vilde med håndbold. Lige så snart madpakken er spist, bruger de resten af den en time lange frokostpause til selv at spille, inden de voksne instruktører igen tager over.

Der er håndboldskole i Assens-Hallen i denne uge. I går eftermiddags kulminerede den saglige del af undervisningen med et besøg af GOG- og landsholdsspilleren Klavs Bruun Jørgensen, der demonstrerede diverse tekniske og taktiske finesser for de ni til 14-årige.

I nat sov de alle i hallen, og forinden var afviklet et håndboldfrit aftenprogram med OL som tema.

Der blev bl.a. konkurreret i spaghettistafet, ægkastning og kuglestød med kartofler.

- Håndboldskolens overordnede tema er ganske vist Tons og teknik, siger dens leder, Kent Sørensen fra Assens Håndboldklub.

- Men vi arrangerer den ikke primært for at fremelske en elite. Det er først og fremmest en social opgave.

- 10-11 voksne bruger som instruktører en uge af deres sommerferie uden at få andet end en T-shirt og gratis frokost, siger Kent Sørensen. Det forbavser mig år efter år.

- I år suppleres der dog op med en landskampbillet efter frit valg.

- Og trænerne har også et omfattende hjemmearbejde. De må sætte sig grundigt ind i manualerne fra Dansk Håndboldforbund. Man kan nemlig ikke uforberedt holde så mange børn beskæftiget i en hel uge.

Børnene betaler 425 kroner for at deltage. Foruden undervisning får de for pengene en T-shirt, en drikkedunk og en håndbold med hjem samt gratis frugt og saftevand hver dag.

- Med halleje og andre udgifter ender håndboldskolen hvert år med at give klubben et mindre underskud, men det er den værd, siger Kent Sørensen:

- Vi har i år koncentreret os om det overordnede tema fra håndboldforbundet og droppet tidligere somres udehold ved hallen og på stranden.

- Vi kunne sagtens have fået endnu flere deltagere, hvis kapaciteten havde tilladt det. Vi kalkulerede med 48 børn, men endte altså på 55, fordi vi ikke kunne nænne at sige nej...

De er vilde med håndbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce