Danmarks Naturfredningsforening: - Vi er imod kystnære vindmøller

Ella Maria Bisschop-Larsen er præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Arkivfoto: Roland Petersen

Danmarks Naturfredningsforening: - Vi er imod kystnære vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisen på havmøller længere end 12 kilometer fra kysten er faldet så meget i pris, at det ikke længere giver mening at etablere kystnære vindmøller. Det mener Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, der foreslår, at man reviderer Energiaftalen fra 2012.

Da et bredt flertal i Folketinget vedtog Energiaftalen i 2012 var vindmølleparker minimum 12 kilometer fra land markant dyrere end de kystnære vindmølleparker, der blot skal være fire kilometer fra land.

Men sådan er det ikke mere, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening, der derfor vil have revideret aftalen.

- Hvorfor bliver man ved med at holde fast i at lave kystnære vindmølleparker, når det ikke længere er prismæssigt nødvendigt? Der er ingen tvivl om, at det både er til gene visuelt og er skadeligt for havets miljø, når man opfører dem tæt på kysten. I selve byggefasen er det ret indgribende, siger Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

Folketinget skal overbevises

Hun håber, at Assens Kommunes borgmester får held af sit opråb om, at minimumafstanden mellem kyst og vindmøller skal øges.

Foreningen mener, at man helt bør undgå de kystnære vindmøller, og i stedet lave havmølleparker, som er mindst 12 kilometer fra kysten.

- Vi har aldrig været tilhænger af kystnære vindmøller. Derfor kan vi sagtens støtte borgmesteren, men han skal overbevise flertallet i Folketinget, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der tilføjer, at foreningen generelt er positiv overfor vindmøller, der placeres længere ude i havet eller på land.

- Vi skal holde den globale opvarmning så lav som muligt. Derfor skal vi skifte over til vedvarende energi, og det er vi også interesserede i. Vindmøller er en god energikilde, siger hun.

Danmarks Naturfredningsforening: - Vi er imod kystnære vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce