Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune støttede sidste år to dagplejemødres ansøgning om at kunne cykle med børnene

Normalt er det en ting, som man hovedsageligt forbinder med de københavnske cykelstier.

Men i godt og vel et halvt år har en christianiacykel også været en fast del af trafikken til og fra Kirkevej i Tommerup.

For her har de to dagplejemødre Susanne Møller og Susie Nielsen nemlig haft mulighed for at sætte deres hver især fire dagplejebørn op i den lille sorte kasse, spænde dem fast med sikkerhedssele og udstyre dem med en cykelhjelm.

En mulighed de har fået, fordi Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune har valgt at støtte købet af cyklen.

- Det har virkelig været betydet meget for os, at vi har fået cyklen, fordi vi nu kan komme på lidt længere ture. Vi har for eksempel haft høsttema, hvor vi cyklede ud og så markerne, mens der blev høstet. Det vil normalt tage mere end en time, men tog kun 10 minutter med cyklen, da der er elmotor på, så vi kan få lidt hjælp ved bakkerne, siger Susanne Møller med et smil, hvortil Susie Nielsen forklarer, hvordan det overhovedet kom i stand, at de fik cyklen, der kostede 10.000 kr.

- Vi vidste, man kunne søge om at få et tilskud hos Cyklistforbundet her i kommunen. Men vi var heldige med at få hele beløbet, hvilket vi er meget glade for, fordi vi ikke kunne have givet penge til det selv, da det er arbejdsredskab, fortæller Susie Nielsen.

Send en ansøgning

Kutymen hos Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune er da også normalt, at man støtter med halvdelen af det samlede beløb.

Men lige netop i dette tilfælde valgte man at gøre en undtagelse efter nøje overvejelser.

- Vi synes, at henvendelsen var relevant. Men samtidig delte vi ikke særlig mange penge ud sidste år, og i og med at vi har penge, så synes vi, at vi ikke var fattigere, end at vi godt kunne gøre en undtagelse. Og den er jo blevet brugt flittigt, derfor må vi sige, at det er en god investering, som vi har gjort, lyder det fra en glad Jørgen Bjerring, formand for Cyklistforbundets afdeling i Assens Kommune.

Årsagen til, at de overhovedet har penge, som de kan dele ud af, er, at de i 1999 arrangerede en meget stor cykelturistuge, hvor der var 1100 deltagere. Det gav et pænt overskud i kraft af det frivillige arbejde. Overskuddet besluttede afdelingen, som dengang hed Højfyn, skulle gå til "trafiksikkerhedsfremmende foranstaltninger på Højfyn".

Derfor er man også velkomne til at skrive en ansøgning til afdelingen, som så vil kigge på, om de vil støtte et cykelfremmende initiativ.

God respons fra alle

Fra de to dagplejemødre kan man kun opfordre andre til at ansøge om at få et tilskud. For i deres tilfælde har både de selv, børnene og forældrene været utrolig glade for christianiacyklen.

- Hvis børnene ser cyklen, så spørger de, om de skal ud at cykle. Og når vi er ude at cykle, kan jeg mærke, at det giver en rigtig god dialog med børnene, fordi de får mange sanseudtryk, som de spørger ind til, siger Susie Nielsen.

Det er Susanne Møller enig i og tilføjer yderligere:

- Der har også været meget positiv respons fra forældrene, der synes, at det er dejligt, der er mulighed for det. Og hvis andre dagplejer spørger om at låne cyklen, så er vi selvfølgelig åbne over for det, siger Susanne Møller og giver udtryk for, at der er nogle dagplejemødre, som har haft en positiv misundelse over, at de har fået en christianiacykel, fordi de også godt kunne tænke sig en og give børnene en masse gode oplevelser.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.