Lions Club i Haarby har doneret 20.000 kroner til et interaktiv storprojektor, der kan benyttes til mental og fysisk træning

Brugerne af daghjemmet på Plejehjemmet Æblehaven i Haarby kan ikke undgå at lægge mærke til, at der er sket noget nyt i de lokaler, som de opholder sig i.

På en væg hænger der nu et stort smartboard.

Det er Lions Club i Haarby, der har gjort det muligt for daghjemmet at anskaffe sig denne kæmpe interaktive skærm.

Lions har doneret 20.000 kroner til formålet.

- I første omgang ønskede vi os bare en stor fladskærm, men da vi på en velfærdskonference blev bekendt med, hvilke softwaremuligheder der findes til ældre mennesker, blev vi optagede af at få mulighed for at implementere det her i daghjemmet, fortæller ergoterapeut Signe Berg Frydendal fra daghjemmet i Haarby.

Det nye store smartboard skal være med til at stimulere brugerne - både mentalt og fysisk.

Personalet på Daghjemmet Æblehaven, der består af to ergoterapeuter og en sosu-assistent, snakker ofte med brugerne om emner, som både personale og brugere gerne vil blive klogere på.

- Det gør vi blandt andet ved at google på nettet. Vi finder mange gode svar, men det er svært at få det bredt ud til alle, især når det drejer sig om fotos, filmklip, musik og lignende. Det har vi nu fået mulighed for med den nye storskærm, siger Signe Berg Frydendal, der også glæder sig over at kunne tilbyde nye spil til brugerne.

Smartboardet er også særligt anvendeligt, når brugerne en sjælden gang skal se en film eller følge med i en aktuel begivenhed på tv.

Smartboardet blev officielt indviet i sidste uge, og ved den lejlighed kunne Peter Elmelund fra Lions Club i Haarby fortælle, at han for et halvt år siden selv havde haft sin gang ved Daghjemmet i forbindelse med nogle sygeplejebesøg, og at han her havde lagt mærke til, hvor hyggeligt der var i Daghjemmet.

Og den oplevelse har næppe skadet Daghjemmets muligheder for at opnå økonomisk støtte fra Lions til det nye store smartboard ...

  • Plovgaard_Søren

    Af: