Da Voldtofte-bønderne var skibsredere

Der er ikke meget skibsfart over voldtofte, men velbeslåede bønder kunne i 1870'erne ikke desto mindre godt se en forretning i at investere i skibsanparter. Arkivfoto: Hans H. Østergaard

Da Voldtofte-bønderne var skibsredere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldtofte - Hvad gør man, når man står og mangler penge til investeringen i et fragtskib. Joh, man vender hjem til fødebyen og tager en tur rundt til landsbyens bønder, der på det tidspunkt er godt ved muffen.

Det var, hvad Jens Frederiksen fra Troense gjorde i 1875. Fødebyen var Voldtofte, og bønderne var villige til at investere.

Den historie kan man høre meget mere om, når Flemløse Voldtofte Landsbylaug kalder til genralforsamling tirsdag 14. november.

Det er Ingemann Jensen, Voldtofte, der har gravet i historien om dengang, Voldtoftes bønder blev skibsredere.

Jens Frederiksen fik samlet kapital nok til skibsbyggeriet, som fandt sted på værftet i Troense. Under navnet Voldtofte sejlede Jens Frederiksen skonnertbriggen mellem Sicilien, hvor den hentede appelsiner og Riga. Hvert år lagde den til i Faldsled, og her kvitterede Jens Frederiksen for bøndernes investering med at invitere dem på en sejltur i det Sydfynske Øhav.

Eventyret for Jens Frederiksen og Voldtofte-bønderne blev dog kort. Efter blot fem år døde Jens Frederiksen i en alder af blot 39 år, og i 1882 solgte bønderne deres anparter - med god fortjeneste.

Et nyt eventyr begyndte for "Voldtofte". Det blev ombygget til ishavsejlads og sejlede nogle år mellem Leningrad, hvor det havde hjemme og Murmansk. I 1923 blev det hugget op.

Alle er velkomne til generalforsamlingen og til at høre mere om Voldtofte-skibet, men kun medlemmer af landsbylauget har naturligvis stemmeret. Generalforsamlingen, der finder sted på Flemløse Gl Kro, begynder klokken 19.30.

Da Voldtofte-bønderne var skibsredere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce