78-årige Find Viby Christensen, kendt som Find "Hund", er savnet blandt vennerne på Restaurant Vestfyn. Han døde af kræft anden juledag og blev begravet i Assens fredag eftermiddag

Assens: - Må man ta' hunden med sig ind i himlen, gjalder Teddy Edelmanns stemme ud af højtalerne på Restaurant Vestfyn, hvor alt ikke er, som det plejer at være, denne fredag eftermiddag.

Der skåles i flaskeøl under tætte tobakståger, men en af værtshusets faste gæster, Find "Hund", skåler ikke med.

Han er netop blevet begravet fra Vor Frue Kirke.

Sidste gang, Find "Hund", med det borgerlige navn Find Viby Christensen, satte sine ben på værtshuset, var den 23. december. Han døde af kræft efter at have levet et oplevelsesrigt liv.

På Restaurant Vestfyn vil han blive savnet. Ligesom de ni andre gæster og ansatte, der gik bort i 2015. Det var et hårdt år.

I kirken og ved graven fik tårerne frit løb, men på værtshuset er det de muntre minder, vennerne opfrisker, mens de drikker gravøl.

- Find var en stor realist med begge ben plantet på jorden. Ham kunne man regne med, siger Tommy Larsen, som kendte Find "Hund" fra værtshuset.

- Han var en spasmager. Han lavede sjov med alt og alle, supplerer Karin "Tut" Hald.

- Find var en ener, lyder det kort og kærligt fra Ulrik "Floffy".

Kendt i sin sidste tid

Kort før Find "Hunds" død lærte Fyens Stiftstidendes læsere hans navn at kende, da han medvirkede i artiklen "Vestfyn til døden os skiller". En historie, der har rørt mange, og som afdækkede det særlige kammeratskab, der findes på en beværtning som Restaurant Vestfyn.

- Jeg har affundet mig med udsigten til få måneder at leve i. Alt er ordnet og klappet af. Det eneste, jeg skal sørge for, er at dukke op hernede hver formiddag. (...) Jeg kommer på Vestfyn til den bitre ende, fortalte Find "Hund" til avisens udsendte få uger før han drak sin sidste øl på Vestfyn.

Læs om Find "Hunds" lange og oplevelsesrige liv, som hans lillesøster fortæller det, i Fyens Stiftstidende lørdag eller på www.mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.