DF'er: Dalende efterspørgsel til plejehjem skal undersøges

Betina Signe Stick (DF) var indtil 2018 formand for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

DF'er: Dalende efterspørgsel til plejehjem skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere formand for Social- og Sundhedsudvalget, Betina Signe Stick (DF), opfordrer Social- og Sundhedsudvalget til at undersøge, hvorfor ventelisten til de kommunale plejehjem er blevet markant mindre.

De planlagte ombygninger af Bofællesskabet Korsvang og Flemløse Plejehjem er sat i bero, fordi antallet af de ældre, der står på venteliste til at komme på plejehjem, er faldet markant i Assens Kommune. Begrundelsen er, at politikerne ikke vil risikere, at der udbygges til tomgang.

Det sidste, er den tidligere formand for Social- og Sundhedsudvalget, Betina Signe Stick (DF), enig i. Men hun undrer sig over, at ventelisten nu er nede på 16 borgere.

- Vi har hele tiden fået at vide, at der bliver flere og flere ældre og flere demente. Men lige pludselig er der færre, som søger ind på plejehjemmene. Jeg synes, det vil være interessant at få belyst de bagvedliggende årsager, siger hun.

Betina Signe Stick mener ikke, de forklaringer på faldet, hun har fået indtil videre er nok.

- Vi fik at vide, at nogle har frafaldet deres ønske. Ja tak, men hvorfor gør de det? Vi har fået nogle overordnede termer, men det er ikke nok til at styre min nysgerrighed. Jeg vil gerne vide, om efterspørgslen er mindre, fordi de ældre ikke har råd til at komme på plejehjem, fordi de ikke kan overskue det, fordi visitationen er blevet for stram, eller om der er andre faktorer, som gør, at de vælger det fra. Det skal kortlægges, siger hun.

Risikerer køproblemer

Lokalpolitikeren er også bekymret for, at berosætningen af udbygningerne kan føre til en kø på et senere tidspunkt.

- Når man vælger at berosætte byggerier, er det, fordi man har en antagelse om, at der fortsat vil være så få på ventelisten. Mens hvis det ikke sker, risikerer vi bare et køproblem på et senere tidspunkt. Det skal undersøges, siger hun.

Betina Signe Stick forventer, at der kommer en tilbagemelding fra den nye udvalgsformand Charlotte Kjær (S) på hendes spørgsmål.

- I byrådet er vi interesserede i at vide, hvordan udviklingen er på det område, og hvad der sker inden for det, siger hun.

DF'er: Dalende efterspørgsel til plejehjem skal undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce