DF føler sig sat uden for døren


DF føler sig sat uden for døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAARBY: Det har fra starten været tydeligt, at Dansk Folkeparti skulle holdes uden for indflydelse i byrådet, og sådan er konstitueringen også endt.

Sådan siger Dansk Folkepartis nyvalgte byrådsmedlem i Haarby Kommune, Tage Kiltang Bartholin, der efter valget har fået tildelt et menigt medlemskab af udvalget for teknik og miljø.

- Kun at få en eneste post som menigt udvalgsmedlem er naturligvis ikke tilfredsstillende, og det hænger slet ikke sammen med, at Det Radikale Venstre med sit ene mandat er blevet tildelt flere tunge politiske poster, lyder det fra Tage Kiltang Bartholin.

Mens der kun blev en enkelt post til Dansk Folkeparti, har Det Radikale Venstre forhandlet sig til den prestigefyldte post som 1. viceborgmester, næstformandsposten i børne- og kulturudvalget, et medlemsskab af økonomiudvalget samt formandsposten i skatteankenævnet.

- Det er blevet en dyr konstitueringsaftale for borgmester Ole Møller, og den giver forholdsmæssigt alt for stor indflydelse til de radikale - og penge tillige med, påpeger Tage Kiltang Bartholin.

Dansk Folkepartis nyvalgte byrådsmedlem blev i første omgang tilbudt at blive medlem af socialudvalget, men det sagde Tage Kiltang Bartholin nej tak til.

- Det var præcis det, jeg ønskede mindst, fordi det ville kollidere med mit arbejde i ældrerådet, forklarer Bartholin, der i stedet efterfølgende forhandlede en hurtig aftale i hus med Venstre.

- Venstre tilbød mig at bytte pladsen i socialudvalget med en plads i udvalget for teknik- og miljø. Den manøvre ville sikre Venstre flertal i socialudvalget, hvor partiet også har formandsposten, siger Tage Kiltang Bartholin, der ifølge eget udsagn ikke har lagt skjul på, hvilken politisk post, han ønskede sig.

- Jeg har gjort det helt klart for Ole Møller, at jeg ville blive glad for at blive udnævnt til viceborgmester, og efter min mening ville det have været passende i det mindste at give mig posten som 2. viceborgmester, men det har flertallet åbenbart ikke ønsket, konstaterer han.

Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre fik akkurat samme antal stemmer i Haarby - 238. Heraf gik henholdsvis 124 og 126 stemmer personligt til spidskandiaterne Tage Kiltang Bartholin og Birgitte Claudi Riisom.

DF føler sig sat uden for døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce